A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü
0

10 szerveinkkel forma azonos gyógyító étel

Ildikó
2015-05-10 15:00:00

10 szerveinkkel forma azonos gyógyító étel

Most bemutatok Nektek 10 olyan ételt, mely azon a szervünkön fejt ki jótékony hatást, melyre formailag is hasonlóságot mutat. Ne hagyd figyelmen kívül az étkezés általi gyógyulást, ugyanis ez a hosszantartó egészség egyik záloga!

1. A narancs és a mell

A narancs, a grapefruit és más citrus-félék félbe vágva a mell mirigyeivel mutatnak hasonlóságot. Ezek a gyümölcsök hatékonyan segítik a mell nyirokkeringését, hatóanyagaik a limonoidok a rákos elváltozások ellen dolgoznak. Tanulmányok kimutatták, hogy ezek a természetes vegyületek a daganatos sejtek számára citotoxikusak, vagyis mérgezőek. Vizsgálatok szerint a limonoidok aromatáz gátló hatással is rendelkeznek, mely az ösztrogén képződés szempontjából kulcsfontosságú hormonfüggő emlőrák esetén.

A limonoidok más daganattípusok esetén is hatásosak; citotoxicitást mutatnak a hasnyálmirigy-, vastagbél-, májdaganatokkal szemben is. Annyi biztos, napi 3 citrusból készült frissen facsart lé elfogyasztásával sokat tehetünk egészségünk védelme érdekében.

2. A dió és az agy

A dió javítja koncentráló képességet és a memóriát. Ezért az omega- 3 zsírsav, antioxidáns, ásványi anyag és folsav tartalma felel. Javítja az időskorban zavart szenvedő kognitív funkciókat (figyelem, érzékelés, emlékezet, gondolkodás). A dió E- vitamin tartalma a többi maghoz képest kiemelkedő. Már napi 10 szem dió elfogyasztásával hatékonyan serkenthetjük az agyi folyamatainkat.

3. A répa és a szem

Egy szelet répa sugárirányú lefutása a pupilla és az írisz formáját utánozza. Az élénk narancs színű béta-karotin, mely az A-vitamin előanyaga, segíti a látást, a szem egészségét, véd a macula degenerációtól, és segít megelőzni a szürkehályogot.

4. A zeller és a csontok

A zeller K-vitamin és kalcium forrás, ennek köszönhetően erősíti a csont szerkezetét, gyakori fogyasztásával hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez.

5. A paradicsom és a szív

A likopin egy antioxidáns karotenoid, mely a paradicsom élénk színét adja. Szabadgyökfogó tulajdonsága révén védi a szívet, csökkenti a szívelégtelenség kockázatát. C-vitamin tartalma kedvezően befolyásolja az általános egészségi állapotot.

6. A gomba és a fül

A gombák kiváló és szinte egyedüli növényi D-vitamin források. D-vitamin és kalcium hiányában halláskárosodás, fülzúgás, és szédülés jelentkezhet. A D-vitamin segít megelőzni a halláscsökkenéssel járó megbetegedéseket, enyhíti a belső fül zavarával járó Meniere-betegség tüneteit is. Úgyhogy hallgass rám: edd meg a gombát

7. Az avokádó és a méh

Egyensúlyban tartja a hormonokat, segíti a méh és méhnyak egészségét, segít megelőzni a méhnyakrákot. És képzeld, pont 9 hónap szükséges ahhoz, hogy bimbóból érett gyümölcs legyen, ahogyan egy magzat teljes fejlődésének ideje is 9 hónap.

8. A gyömbér és a gyomor

A gyömbér segíti az emésztést, évszázadok óta használt gyomorvédő. A gingerol, mely az erős illatát és ízét adja, olyan növényi hatóanyag, amely megelőzi a hányást, hányingert. 1-2 gramm gyömbér elfogyasztásával megelőzhetők az utazási betegségek; szédülés, émelygés. Gátolja a fekélyképződést. Hányingercsökkentő hatása végett ajánlatos operációk után fogyasztani. Csökkenti a terhesség kezdeti szakaszában jelentkező hányingert, émelygést is, vizsgálatok szerint hatásosabban, mint a B6-vitamin.

9. A szőlő és a tüdő

Egy fürt szőlő igencsak hasonlít a tüdőben található alvelusokra (léghólyagokra). Ezekben a szőlőfürt-szerűen rendeződött léghólyagokban történik a gázcsere, vagyis ezek a szöveti képletek engedik át az oxigént a véráramba, a szén-dioxidot pedig veszik ki onnan. Nagy mennyiségű szőlő diétával bizonyíthatóan csökkenthető az allergiák kiváltotta asztma és a tüdőrák kockázata. Ezért a nagyon erős antioxidáns proantocianidin vegyületei felelősek. A vörös szőlőben található rezveratrol daganat ellenes, növeli a sejtek élettartamát, kedvezően befolyásolja az anyagcsere folyamatokat.

10. Az édesburgonya és a hasnyálmirigy

Az édesburgonya alacsony glikémiás indexű zöldségféle, cukorbetegek is fogyaszthatják! Csökkenti az inzulin reziztencia kialakulását, segíti a hasnyálmirigy vércukorszint szabályozó funkcióit. Legjobb, ha héjában megfőzve fogyasszuk, így a héjában lévő prebiotikumok sem vésznek el. Különböző vizsgálatok bizonyították, az édesburgonya rendszeres fogyasztásával gátolható a hasnyálmirigy különböző rákos elfajulásainak kialakulása is.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog