A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

A D-vitamin széleskörű hatásai szervezetünkre

Itt az idő, hogy feltöltsük magunkat D-vitaminnal!

A magyarországi klímán március és november között a normál körülmények között szükséges D-vitamin mennyiségét szervezetünk, a napfény UVB sugárzásainak hatására megszintetizálja. A D-vitamin két hónapig raktározódik a szervezetben, így január végén már nagyvalószínűséggel mindenki D-vitamin hiánnyal küzd! A pótlásra bármilyen halmáj, vagy csukamájolaj megfelelő, de a gyógyszertári D-vitamin készítmények is jó szolgálatot tesz.nek.

Miért kell?
A D-vitamin közismert csontritkulás megelőző, csontépítő hatásán túl az egyik legfontosabb immunerősítő és daganatellenes hatású vitaminunk, ami még a fogyókúra súlyvesztését is hatékonyan támogatja. D-vitamin hiányában hangulatzavarok alakulnak ki, így a téli D-vitamin hiány tovább fokozhatja a téli depressziót, rossz hangulatot!

Tudtad?
A szoláriumozás hatására szervezetünk nem termel D-vitamint! Ennek egyszerű magyarázata,hogy a szolárium sugarai UVA tartományba esnek, ami a barnulásért felel, de a szervezet D-vitamin szintézise csak a napfény UVB sugarainak hatására indul be.

Tipp: használd télen is a Magister termékcsalád gyógykozmetikumait, mert szinte az összes készítményünk tartalmaz D-vitamint!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog