A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

A táplálkozás szerepe az akne kialkulásában

A táplálkozás szerepe az akne kialkulásában

Az akne az egyik leggyakoribb gyulladásos bőrbetegség, mely a tinédzserek 85 %-át érinti. Kialakulásában egyéni és külső, környezeti faktorok játszanak szerepet.

Egy közelmúltban elvégzett tudományos vizsgálat bizonyította azt, amit a mi tapasztalatunk is mutat, vagyis a problémás bőr és a táplálkozás között szoros összefüggés mérhető. A tanulmány az aknés bőrtünetek javulását tapasztalta azon betegek esetén, akik alacsony glikémiás indexű diétát folytatattak. Vagyis a cukor, a fehér kenyér, péksütemények, fehér rizs mellőzése és a teljeskiörlésű gabonák, természetes édesítők, gyümölcs és zöldség előtérbe helyezése mérhető pozitív hatást gyakorolt az knés bőrre. Nem csak az arcbőr zsírosodása és a pattanások mennyisége csökkent, de a faggyú összetétele is megváltozott, a benne található zsírsavak mennyisége is csökkent.

3 Magister tipp problémás bőr esetén

  1.  Számos betegség kapcsolható össze molekuláris szinten a táplálkozással. Nincs ez máshogy az aknés bőr esetén sem. Lényegében a zsírok nem okoznak vércukorszint emelkedést, ugyanakkor érdemes előtérbe helyezni az egészséges zsírokat és olajokat, mint például a kókuszzsír, olívaolaj, tökmagolaj, szezámolaj.
  2. A tökmag és a dió fogyasztása cink tartalmánál fogva fontos a problémás bőrnek. Minden bőrproblémánál mérhető cink hiány van, ezért fontos cink tartalmú arckrémet, hidratálók használata és cink nyomelemben gazdag ételek fogyasztása.
  3. A hatékony arcápolás két fontos lépése a faggyú eltávolítása és a bőr hidratálása. A Magister Kamillás arcszesz és Kamilla arckrém cinkkel és tengeri algával hozzájárul az arcbőr enyhe hámlasztásához és tisztításához illetve hidratálásához.

​Forrás: Szabó K., Törőcsik D.: Az acne patogenezise, Bőrgyógyászati és venerológiai szemle, 2016, 92. évf., 3. 112-120.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog