A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Az ünnep virágai

Az ünnep virágai

De hogyan gondozzuk őket?

Elolvasom

Mikulásvirág

A mikulásvirágot többnyire ajándékba kapjuk, ezért a cserepet díszes fóliába burkolják. Ezt a lehető leghamarabb el kell távolítani, mert a mikulásvirág gyökerei rendkívül oxigénigényesek, és a műanyag csomagolás megfojtja azokat. A mikulásvirág díszei a színes virágzati fellevelek. A klasszikus vörös szín mellett kaphatók krémfehér, rózsaszín, lazacszín és tarkán csíkozott fellevelű fajták is.

Öntözés: csak akkor pótoljuk a vizet, ha a cserépföld felszíne már szinte teljesen száraz. A cserép alá helyezzünk alátétet.

Extra tipp: ha szeretünk sok időt eltölteni virágainkkal, akkor akár agyagcserépbe is átültethetjük a növényt, amiben a gyökere jobban levegőzik, és a közeg vízgazdálkodása is jobb lesz.

Ide helyezd: a lakás világos részére helyezzük el, de aoda, ahol a hőmérséklete legfeljebb 16 és 18 C-fok között ingadozik (ideális, pl. télikert).A nyári hónapokban a mikulásvirágot a szabadban is tarthatjuk, de ne tegyük a tűző napra. Ősszel megpróbálkozhatunk a mikulásvirág újra virágoztatásával.

Karácsonyi kaktusz

A botanikusok Schlumbergera bridgesii-nek nevezik, és az ünnepi kaktuszok csoportjához sorolják, melyhez a hálaadás-kaktusz és a húsvéti-kaktusz is tartozik. Ezek a kaktuszok mind virágzásuk idejéről lettek elnevezve. A karácsonyi kaktusz virágai általában rózsaszínűek, bár vannak fehér, piros és lila virágú fajták is.  A karácsonyi kaktusz a természetben olyan helyeken található meg, ahol az orchideák is jelen vannak. Ez a növény Braziliában őshonos. Ez a Brazíliában őshonos trópusi növény csupán önmagában felélénkíti az ünnepi dekorációt, mivel egzotikus gyönyörű, színes virágai vannak.

Öntözés: igényli a vizet! Jó megoldás, ha a cserepet függő virágtartó kosárba helyezzük. Ha a virág földje száraz tapintású, meg kell öntözni, ugyanakkor figyelnünk kell a cserép jó vízelvezetését.

Jó hír: Ez a növény általában folyamatosan virágzik márciusig, de januárban tetőzik. Ezért, ha karácsonyi kaktuszt ajándékozunk az ünnepre, akkor a megajándékozottak az Újév első hónapjaiban is örülhetnek a gyönyörű virágoknak. 

Ide helyezd: szereti a hűvöst. Gondoskodjunk arról, hogy a növény ne a lakás meleg pontjain legyen, ne tegyük közel a fűtőtesthez. Nappal 16-21°C, éjszaka pedig 13-18°C az optimális hőmérséklet a növény számára ahhoz, hogy szépen virágozzon.

Virágos ünnepeket kívánok, 

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Otthon