A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

De miért jobb a bio?

Fontosnak tartjuk, hogy a lehető legtöbb alapanyagunk Ecocert, bio minősített növényi összetevő legyen. De miért jobb az ökológiai gazdaságból készült illóolaj, zsíros olaj, növényi kivonat?

1. A bio alapanyagok mentesek a növényvédőszer-maradványoktól, permetezőszerektől, melyek károsíthatják a szervezetünket. Mivel a műtrágyázás ezekben a gazdaságokban tiltott, a növények nitráttartalma (újszülötteknál, gyermekeknél akár mérgezést is okozhat) is sokkal alacsonyabb, ezért a bio összetevőkből készült natúrkozmetikumok biztonsággal használhatók gyermekeknél is.

2. A bio olajok és kivonatok több vitamint és ásványi anyagot, mert a föld minőségét nem műtrágyával, hanem komposzttal, illetve az állattartásból származó szerves trágyákkal javítják. Az így trágyázott földekről learatott termények sokkal több értékes anyagot tartalmaznak. A bio kozmetikumoknak magasabb a természetes fehérje, C-vitamin, foszfor, vas, kálium és kalcium tartalmuk.

3. A biogazdálkodást folytató gazdák környezetkímélő megoldásokat alkalmaznak. Mi, a Magister Products csapatában ezt is nagyon fontosnak tartjuk. A gazdaságban nem vegyszerekkel és szintetikus anyagokkal védekeznek a kártevők ellen, hanem hasznos segítőkkel (katicabogarakkal, fürkészdarazsakkal, ragadozó poloskákkal, gombákkal) és sok más bio trükkel. Trágyázáskor sem műtrágyát, hanem komposztot és az állattartásban keletkezett szerves trágyát hasznosítják. A termelés folyamata nem károsítja a környezetet, felhasználja, sőt hasznosítja a keletkezett hulladékot!

Bio összetevők a Magister natúrkozmetikumokban: kókuszolaj, sheavaj, makadámiaolaj, kakaóvaj, vörösszőlő-kivonat, argánolaj, búzavirág-víz, hamamelisz víz, szalmagyopár víz, citromfű-víz, sárgabarack-mag olaj, eukaliptusz illóolaj, teafa illóolaj, szezámolaj, rcinusolaj, rozmaring illóolaj, rózsavíz, gránátalma-olaj, borágó olaj, narancsvirág-víz, atlaszcédrus illóolaj, fahéj illóolaj, édesnarancs illóolaj, erdeifenyő illóolaj, méhpempő por, hársfa-virág víz, kamélia olaj, menta illóolaj
Tartalomhoz tartozó címkék: blog