A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Felfázásra keresel természtes gyógymódot? Akkor itt egy ötlet!

2015. 01. 20. 00:30:17

Az egyik legkedvesebb téli gyógynövényemet szeretném nektek bemutatni, ami nem más,
mint az Orvosi medveszőlő levél (Uvae ursi folium)


Orvosi medveszőlő levél

Legfőbb hatása, hogy magas cserzőanyag tartalma végett húgyúti fertőtlenítő, ami különösen jó szolgálatot tesz, ha úgy érezzük “fel vagyunk fázva”. A húgyúti infekciókat leggyakrabban az E.coli nevű baktérium okozza, aminek kiírtása gyakran csak komoly antibiotikum kúrával lehetséges. Ha még a tünetek megjelenésekor elkezdjük fogyasztani a medveszőlő levél teát, az antibiotikum szedése gyakran elkerülhető, de a gyógyszeres terápia kiegészítéseként is kiváló gyógynövény. Ha valaki tudja, ismeri magát, hogy hajlamos a téli hidegben húgyúti gyulladásokra, érdemes megelőzésként, prevencióban is fogyasztani a teát.

Elkészítés: fontos, hogy ez a tea nem a szokásos forrázással készül, hanem hideg vizes áztatással. 10 g teát áztassunk be 1,5 liter hideg vízbe, lefedve hagyjuk állni 8-10 órára, majd szűrjük! Tanácsolni szoktam, hogy lefekvés előtt készítsük el, és másnap fogyaszthatjuk a kész teát.

Tudományos háttér: egyes klinikai vizsgálatok szerint hatékonyabbnak bizonyult a medveszőlő levél terápia, mint az antibiotikum adása. Ennek oka mindenképp a megnövekedett bakteriális rezisztencia és a medveszőlő valóban csodálatos ereje.

A terápia ideje: egymást követő 3 nap.

Figyelmeztetés:

  • várandós anyáknak a fogyasztása nem javasolt méhösszehúzó hatása miatt
  • gyógyszerektől órás különbséggel fogyaszzuk
  • 12 éves kor alatt csak orvosi utasításra javallt
Tartalomhoz tartozó címkék: blog