A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Hogyan őrizd meg bőröd fiatalságát-amiről a kozmetikai ipar nem beszél

Ildikó
2015. 05. 20. 17:00:00

Mikor egy-egy problémás bőrrel rendelkező beteg kér tőlem tanácsot a gyógyszertárban, mindig megkérdezem, mi jellemző az étkezési szokásaira. Persze hamar kiderül: kevés folyadékfogyasztás, sok édesség, szegényes ásványi anyag-, vitamin bevitel.
Ahogy Nekik, most Neked is elmondom: a helytelen táplálkozás sokkal nagyobb terhet jelent a bőrödnek, mint azt gondolnád! Az étrend akár felül is írhatja a bőrptoblémákra, ráncosodásra vonatkozó genetikai hajlamot!

bőr ráncosodásában a legnagyobb bűnös nem a genetika, hanem a sokat emlegetett finomított szénhidrátok, és a fehércukor fogyasztás.

cukorra elválasztott inzulin az öregedés egyik legfőbb gyorsítója. Sajnos sok egészségügyi szakember nincs tisztában az inzulin alapvető hatásaival, pedig megértésével sokat tehetnénk egészségünk megőrzése érdekében.

Mi az összefüggés a cukorfogyasztás és a ráncok kialakulása között?

A molekuláris folyamat neve nem más, mint a glikáció.
Ez akkor indul be, mikor a vércukorszint megemelkedik. Ekkor a keringő glükóz összekötődik fehérjékkel, fehérje-cukor komplexeket alkotva. Ez maga a glikáció, mely az összes szervünkben, a vesétől elkezdve az agyunkig, az idegszövetig, a bőrünkig gyulladásos választ vált ki, szabadgyökök képződéséhez, szövetkárosodáshoz vezet. Többek között ez a glikáció az érfalra is gyulladásos  folyamatokat vált ki, nem csoda a szoros összefüggés a cukorbetegség és a szív-és érrendszeri megbetegedésekhez között.

A glikáció egyébként a természetes öregedési folyamatok része, a 30-as évek környékén válik szemmel láthatóvá, és az évek előrehaladtával fokozódik. De mi tudjuk! A glikáció sebességét direkt módon csökkentheted a szervezeted fehércukor megvonásával.

Sokan azt hiszik, dehát én nem vagyok cukorbeteg! NEM kell cukorbetegnek lennünk ahhoz, hogy megtapasztaljuk a glikáció folyamatát, sajnos ez az egészséges szervezetben is éppúgy lezajlik.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog