A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Így öltöztesd díszbe a lakást Halloween-ra

Így öltöztesd díszbe a lakást Halloween-ra

A Halloweent október 31. éjszakáján ünnepeljük, mely ősi kelta hagyományokból alakult ki. Első sorban az angolszász országokban tartják mai napig, de mára már az egész világon elterjedt. Ez az esemény talán sok gyermek kedvence, mivel a jeles napon különféle vicces, ijesztő vagy aranyos jelmezbe bújhatnak és édességet gyűjthetnek. Az egész rendezvény szimbóluma a töklámpás, amelyet különböző kreatív módokon lehet elkészíteni. A tök faragás nem csak szórakozást nyújt kicsik és nagyok számára, de igazán finom és ízletes ételeket is készíthetünk belőle a leveseken át a desszertekig.

Elolvasom

A töklámpás készítése

Vegyünk egy érett tököt, majd gombostűvel jelöljük ki a szem, száj és az orr körvonalait. Karcoljuk fel a kontúrokat és rajzoljuk meg az arcot, majd a tök tetejét vízszintesen vágjuk le. A közepében lévő magokat egy kanállal kaparjuk ki. Egy rövid pengéjű késsel faragjuk ki az arcot. Ha ezzel elkészültünk vegyünk egy papírtörlőt és kenjük be kókuszzsírral a tök külső és belső felületét. Ez segít, hogy megőrizzük a tök szép állapotát. Végül pedig tegyük bele a mécsest, majd tegyük rá a tetőt. Már is elkészült az aranyos lámpásunk.

Tipp: ha nincs időnk kifaragni, csak helyezzük el ízlésesen a tököket a bejárati ajtó elé, vagy a kert különböző pontjaira egy farönk társaságába.

Papírtányérból denevér

Sok fekete festékre lesz szükség, hogy a denevérünket beszínezzük. Fogjunk 2 db papírtányért és a teljes felületét fessük be, majd papírból ragasszunk fogakat és szemeket, formáljuk meg az arcot. A másik tányérból levágunk két darabot, azok lesznek a szárnyak, majd ragasszuk fel az arcköré.  Majd két kisebb darab papírt vágjunk ki háromszögformára, így a fülek is elkészültek.

Tojás-pók

A tojástartó mélyedésére lesz szükségünk, vegyünk egy-egy mélyedést, majd fessük be számunkra tetszőleges színre. Zsenília drótból vagy papírból készítsünk neki lábakat. Ezek után már csak a szemeket kell elkészíteni.

„ A fehérbab szelleme”

 Kartonpapírra rajzoljunk fel egy szellemet, majd vágjuk ki és kenjük be ragasztóval és szórjuk tele fehérbabbal. Már is elkészült a szellemünk, de természetesen tetszőlegesen is kirakhatjuk.

Kellemes időtöltést, 

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Otthon