Chococsók ajakbalzsam
Egységár: | 186,25 Ft/ml |
Érezd az ízét! | |
Átlagos értékelés: |
![]() |
Elérhetőség: | Elfogyott |
|
Leírás és Paraméterek
Kétségtelenül társad lesz, ha rád tör a csokoládé utáni vágy. Mauritiusi nádcukor, kakaóvaj és mogyoróvaj fogja rabul ejteni a szíved és a szád. Szatén fénye csábítóan hat egy laza smink mellett. Hatása sem utolsó, hiszen E-vitamin tartalmánál fogva remekül ápolja ajkaidat.


- Ez az igazi csokifüggők jutalma, mely ajándékba is kiváló. Illatában a sűrűn hömpölygő karamell, az étcsokoládé aromájával fonódik össze forrón.
- Az állaga igazán selymes, nem túl olajos, nem túl zsíros.
- A stiftes kiszerelés higiénikus adagolást tesz lehetővé, így úton-útfélen is használhatod.
- Ha kicsit le is nyelsz belőle, semmilyen káros anyag nem jut szervezetedbe.
- Hidratálja az ajkakat, nincs utószárító hatása.
Téged is bosszant az érzés, mikor ajkaidat egyszerűen képtelen vagy hosszútávon hidratálni? Bármilyen ajakápolót is használsz, utána pár órával sokkal rosszabb a helyzet, mint előtte?
Hát én is így voltam ezzel, bármit is próbáltam, az "ajakápoló" utószárító hatása mindig jelentkezett. Ezért elhatároztam, csak olyan, 100 %-ban természetes ajakbalzsamokat fejlesztünk, melyek hosszútávon is megőrzik az ajkak selymességét, puhaságát és hidratáltságát. És, hogyan érjük ezt el? Elsősorban a kőolajszármazékok kizárásával, hiszen az utószárító hatásért ezek tehetők felelőssé. A paraffinolaj, vazelin és társai az ajkak bevonásával hidratálnak, de szerkezetében nem erősítik azokat, így, amikor elpárolognak, vagy le lesznek nyalogatva, a hidratáló hatásuk is azonnal elvész, az ajkak pedig újra dehidratálttá válnak.

Az Amazonas-medencében őshonos fa erjesztett kakaó szemeit ledarálják és kipréselik. Az így nyert organikus vajat enyhe szagtalanítás céljából felmelegítik, majd mechanikus eljárással megszűrik. A kíméletes eljárás során a hatóanyagok megtartása a cél.
Magas antioxidáns tartalmánál fogva erőteljes öregedésgátló hatású. Nyugtatja, hidratálja a bőrt, serkenti a kollagén termelődést, táplálja a bőrszöveteket.
A kakaóban a polifenolokon kívül ún. metil-xantin vegyületek is megtalálhatóak, túlnyomórészt teobromin és koffein, amely abból a szempontból is előnyös, hogy a teobromin megköti az UV-sugárzás hatására a bőrben keletkező reaktív oxigénfajtákat. A vegyület nemcsak a szép bőr miatt okoz boldogságot, hanem amiatt is, hogy hatására endorfin (boldogság hormon) termelődik a szervezetben, ami a csokoládé imádatát is megmagyarázza.
A növényi polifenolok gyulladásgátló, immunmoduláló, antioxidáns tulajdonságokkal és DNS-javító hatással rendelkeznek, in vitro és in vivo tesztek egyaránt kimutatták a polifenolok fényvédő hatását, így a természetes polifenolok rutinszerű használata mind helyileg, mind orálisan hatékony védelmet nyújthat az UV-sugárzás és az azt követő foto-öregedés ellen. Egyes vizsgálatok arra is rávilágítottak, hogy a kakaókivonatok vagy a teobromin helyi alkalmazása jelentősen megakadályozza a fénykárosodást, beleértve a ráncok kialakulását, a bőr kötőszövetének megváltozását, a kutatások megállapították a teobromin kritikus szerepét a kakaó bőrvédő hatásába
A kakaóbab emellett rendkívül gazdag forrása számos alapvető ásványi anyagnak, köztük a magnéziumnak, a réznek, a káliumnak és a vasnak.
- A természetben 8 különböző, E-vitamin-aktivitással rendelkező, hasonló kémiai szerkezetű vegyületet izoláltak, a legfontosabb az α- tocopherol. Azonban felismerték, hogy a különböző E-vitamin izomerek kombinációja merőben hatásosabb. Ezt a "mixed" E-vitamint alkalmazzuk mi is.
- Szintetikusan is előállítható hidrokinon és fitol kondenzációjával, de mi a természetből kivont E-vitamin fajtát előnyösebbnek tartjuk.
- Védi a minden sejtünkben megtalálható létfontosságú anyagot, a koenzim-Q10 -et az oxidációtól, mely a sejtszintű energiatermelés nélkülözhetetlen eleme. Az egész szervezet - energiával való ellátását szabályozza, a szabadgyök képződés ellen hat, ezáltal az öregedés lassítójaként ismert.
- Megakadályozza az A-vitamin és a karotinok oxidációját, ezáltal elősegítve hatékonyságukat.
- Védi az esszenciális, telítetlen zsírsavakat (pl. linolénsav, arachidonsav)
- Befolyásolja a B12-vitamin transzportját.
- Ráncmegelőző, öregedésgátló, rugalmasító hatású (mivel gátolja a peroxid képződést, mely szakértők szerint kapcsolatban áll a bőr öregedésével).
- Csillapító és gyulladásgátló hatású, hozzájárul a bőr védőrétegének fenntartásához.
- Hámsejtképző, bőrregeneráló, ösztönzi a felhámképződést.
- Megvédi a bőrt a szabadgyökök és az UV-sugarak káros hatásától.
- Mióta felfedeztük, nem tudunk vele betelni! Igazán könnyű olaj, nagyon kellemes érzést nyújt a bőrön és az ajkakon. Támogatja a bőr védőgátjának működését.
- Telis-tele töltötte a természet telítetlen zsírsavakkal: omega-9 és omega-6, ill. fitoszterolokat és E-vitamint is tartalmaz.
- Száraz olajnak számít, jól felszívódó, nem hagy zsíros réteget a bőrön.
- Az aranysárga méhviasz vegán alternatívájaként ismert, segíti a balzsam hosszantartó hidratáló hatását, ápol, és enyhe fényt ad ajkaidnak.
- Gazdag, étcsokoládés aromát kölcsönöz, felvidítja a lelket, nem mellesleg afrodiziákum is.
Összetevők: mogyoró olaj, kakaóvaj (bio), kandelilla viasz, aroma (természetes), kakaópor, mauritiusi nádcukor, E-vitamin, ricinus fény, természetes barna pigment
Ingredients: Corylus avellana seed oil, Theobroma cacao seed butter (BIO), Euphorbia cerifera (candelilla) wax, Aroma (natural), Theobroma Cacao (Cocoa) Shell Powder, Sucrose, Tocopherol, Hydrogenated castor oil dimer dilinoleate, Iron oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)
BIO: Ökológiai gazdaságból származó.
Figyelem! Még a természetes anyagok is okozhatnak allergiát!
SLS-, PPG-, Paraben-, mesterséges illat-, színezék-, és adalékanyag-mentes

Típus: | Érzékeny bőr ápolás |
Vélemények







