A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Légy Te is a harmadik világ támogatója

A Magister Products natúrkozmetikumok használatával Te is hozzájárulsz
a Harmadik világ gazdasági fejlődéséhez

A legtöbb növényi alapanyagunk a fejlődő-, és a legkevésbé fejlett országok földjéről kerül hozzánk. Gyakran ezen országok egyetlen megélhetőségi lehetősége a mezőgazdasági árucikkjeinek exportja. Ezek mind-mind rendkívül magas nívójú, Európában ECOCERT minősítést kapó bio alapanyagok, melyek gazdagítják bőrünket és több millió embernek a megélhetőségét is jelentik.

A legnagyobb mennyiségben használt alapanyagaink közül a bio sheavajunk Burkina Faso-ból érkezik,ami az ENSZ listáján a legkevésbé fejlett országok közé tartozik, a népesség közel fele él a szegénységi küszöb alatt, a munkavállalók 90 %-a keresi megélhetőségét a mezőgazdaságban. Sok más afrikai országból jönnek hozzánk magas minőséggel bíró komponensek, pl. Marokkóból a bio mandulaolaj, a bio argánolaj és a narancsvirágvíz. Mindenki, aki a krémjeinket használja hozzájárul ezeknek az országoknak a fejlődéséhez és ahhoz, hogy ezek az emberek ne kényszerüljenek elhagyni hazájukat, hanem földjeiken maradva kiharcolják maguknak gazdasági stabilitásuk.

Bio kókuszolajunkat a Fülöp-szigetekről kapjuk, ahol a mai napig szintén nagy a szegénység a filippínók között. A lakosság 4% írástudatlan, és 25 százalékuk él a szegénységi küszöb alatt, a munkaerő 30 %-a él a mezőgazdaságból, legnagyobb export cikkeik a kókuszdió és annak termékei. A ricinus-, és rizsolajunk Indiából, a világ második legnépessebb országából származik, ahol a nők csupán 25%-ának van munkahelye. Monoi de Tahiti olajunk termesztése a francia polinéz nőknek jelent a turizmus mellett szinte egyedüli megélhetést.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog