A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

5 dolog, amit tegyél meg idén a bőrödért

5 dolog, amit tegyél meg idén a bőrödért

Bármit is kívánj újévi célkitűzésként, a tervek között az első legyen az egészség. Gondold át, hogy 2020-ban mi lesz az, amit pluszban teszel érte, ha ez megvan, jöhet minden más! Ezt az 5 pontot is ennek tükrében gyűjtöttem össze. Fontos látni, hogy a tudatos bőrápolással szervezetbe bevitt kevesebb vegyszerrel és a bőrállapot javulással a testi és mentális egészséghez is hozzájárulhatsz.

Elolvasom

1. Nem kensz rá akármit, ami a kezed ügyébe kerül 

Úgy is fogalmazhatnám, hogy idén légy tudatos bőrápoló! Ne használj mást erre a célra, csak natúrkozmetikumot. Ha akad a fürdőszobádba még más fajta termék, vagy évközben kapnál ajándékba, adományozd el olyan rászoruló nőknek, akik egyébként nem engedhetnek meg maguknak semmilyen kozmetikum vásárlást. Nem minden az, aminek látszik!

Győződj meg róla, hogy tényleg natúrkozmetikumot tartasz a kezedben, olvass utána, kérd szakértő segítségét! Keresd az innovatív natúrkozmetikumokat, melyek nem állnak meg a sheavajnál és az E-vitaminnál, használd azokat, melyek kiaknázzák a 21. század fejlődését!

2. Légy zöld!

Tavaly bevezettük az üvegtégely visszaváltást. Ezt három ponton vesszük be az országban, méghozzá referencia üzleteinkben: Budapest, Szeged, Szombathely. Ha erre jársz, ne felejtsd el bedobni hozzánk! Azonban egy kozmetikum esetében nem csak a csomagolás fontos, és itt visszakanyarodnék az első pontra, hanem a beltartalma is hozzájárul ahhoz, hogy zöld legyél. Csak néhány példa. Gondoljunk a polimer műanyag szilikonra (dimethicon) vagy a mikroműanyag radírozó szemcsékre, melyek környezetromboló hatásúak lehetnek, vagy olyan samponokra, bőrtisztítókra, melyek biológiailag nem lebomló tenzideket tartalmaznak és akár veszélyt is rejthetnek a vízi élővilágra. 

3. Mindenki nyugodj le …

Általános lelki egészséged hozzájárul bőröd állapotához. Ez mindig motoszkáljon a fejedben, a stressz által képződött szabadgyökök hatására súlyosbodnak a gyulladásos bőrbetegségek (rosacea, pikkelysömör), az ekcémás tünetek, hamarabb ráncosodunk és gyakrabban alakul ki pattanás. Ezentúl minimalizáld a cukrot és az állati eredetű termékek fogyasztását!

4. Merj tanácsot kérni!

A normál bőr ma már nem kiváltság! Ha nem tudod, hogyan kezdj bele, kérj bőrápolási tanácsot olyan szakértőtől, aki segít ráterelni az egészséges bőrápoláshoz vezető útra. Ha még nincsen bevált bőrápolási rutinod, akkor ez az év legyen a fordulópont. Fontos, hogy ne egy darab terméktől, egy arckrémtől várd a csodát. Bármilyen problémáról is legyen szó, gondolkodj metódusokban. Csak egy példa: aknés bőr esetén egyetlen ajánlott krémünk a Pistacchio Créme Geleé lenne (egy olyan világban, ahol csak egy krémet lehetne javasolni :). Azonban nem állíthatjuk azt, hogy egyetlen megoldásszer lenne, mivel szükség van egy kíméletes, de hatásos arctisztítóra pl. Carbolife matt it hab, egy hámlasztóra, pl. AHA maszk, és nem ártana egy jó kis sos ápoló a Kamillás arcszesz vagy Zöldbabér korrektor személyében. Szóval fontos a szemléletváltás, továbbá az is, hogy az arcbőröddel érintkező textíliák tisztaságára (párnahuzat, törölköző) is fordíts megfelelő figyelmet. Ezek készüljenek 100 % pamut anyagból, lehetőleg fehérek legyenek, de semmiképp nem feketék (fekete színanyagra legtöbb az allergia).

Tőlünk itt kérhetsz tanácsot, bőrápolási rutin kialakítást, konzultációs időpontot: info@magisterproducts.hu
Minden érdeklődést szeretettel várunk!

5. Járj el kozmetikushoz!

De ne akárkihez! Legyen a professzionális Séance arckezelés a rendszeres bőrápolási rutinod része, érdemes első körben minimum 4-6 hetente beiktatni egy-egy feltöltő bőrterápiát. Séance kozmetikusainkat itt éred el. Egy kezelés alatt pl. duplájára növelhető a bőr nedvességtartalma, ezáltal a bőr hidro-lipid egyensúlya, ellenállása, bőrtoleranciája, rugalmassága.

Idén is a te bőröd, a mi küldetésünk! :)

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolási rutinok