A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Vedd kezedbe a baktériumokat!

Vedd kezedbe a baktériumokat!

Persze nem mindegy, hogy milyeneket! Új termékcsaládunk kapcsán egy innovatív bőrápolási koncepcióról és a baktériumok szerepéről írok.

Elolvasom

A bőrünkön jelen lévő, a normál flóra tagjaként szereplő jótékony baktériumok mind-mind nélkülözhetetlenek az egészséges kültakaró kialakításában.

Mit csinálnak bőrünkön a baktériumok?

Bőrünk minden egyes négyzetcentiméterén több ezer mikróba faj kolonizál, amelyek így együtt a bőr mikrobiom egységét alkotják. Találunk köztük olyanokat,

  • amelyek az elhalt hámsejtekkel táplálkoznak, ezzel megújítják a bőrt, hasonlóan, mintha hámlasztanánk.
  • Léteznek olyan baktériumok, melyek a sejtek által termelt olajos természetű anyagokat természetes hidratálókká alakítják,
  • illetve olyanok, amik a kórokozók elleni védelemben játszanak szerepet.

Mi köze van a bőrflórának az ekcémához?

Láthatjuk, hogy meglétük a bőregészség szempontjából kritikus, nem véletlen, hogy kiírtásukkal vagy a környezetük megváltoztatásával (pl. a bőr PH-jának emelése lúgos készítmények használatával) jelentősen romlik a bőr barrier, vagyis védő funkciója. Hiányukban gyulladás, fertőzés, allergia alakulhat ki, és sajnos ma már tény, hogy a normál bőrflóra felborulásának köze van az ekcéma és psoriasis kialakulásához is.

Mivel az ekcéma a civilizációs betegségek közé tartozik, gyakorisága egyre növekszik, a dermatológiai készítmények fejlesztői napjainkban egyre nagyobb sikerrel fordulnak a probiotikus hatású hatóanyagok alkalmazása felé.

Erre halad a tudomány

Kísérletek során a Phenbiox laboratóriumában arra keresték a választ, hogy a különböző növényi komplexek, hogyan szabályozzák a mikrobiális ökoszisztémát. Azt tapasztalták, hogy az aktív összetevők segítségével közös összefogásra bírhatók a mikrobióták, a bőrflóra ezzel pozitívan alakítható és helyreállítható annak homeosztázisa (egyensúlya), amennyiben azt külső károsodás éri. Úgy vélem, hogy minden bizonnyal ezeké a hatóanyagoké a jövő, kiegészítő, ún. bázisterápiaként meglehetősen jól funkcionálnak a bőr bizonyos gyulladásos megbetegedéseiben.

A gyakori kézmosás a "rossz", betegséget okozó mikrobióták elleni védekezésben igen fontos és semmiképpen sem mellőzendő. Azonban ismeretes, hogy a kézmosással a jótékony, bőrflórát alkotó baktériumok is lemosódnak a bőrfelszínről. Egy egészséges bőr ezeket gyorsan regenerálja, azonban egy gyulladt kéznek, bizony elkel a támogatás. Erre szolgál a Phenbiox által fejlesztett Lentimyrt HF hatóanyag is.

 

Szardíniáról begyűjtve

A mikrobiom támogatás, mint koncepció nálunk is abszolút újszerű, a bőrvédelem ezen formája ezidáig nem jelent meg a termékeinkben. Nemrégiben ismerkedtem meg ezzel az igen szimpatikus, olasz, Phenbiox hatóanyag fejlesztő céggel, akik 2019-es újdonságaik között mutatták be azt a mirtuszból és örökzöld pisztáciából készült kivonatot, ami annyira meggyőző eredményeket produkált, hogy hazánkban elsőként be is építettük új kollekciónk két oszlopos tagjába, a Coconutriento tuskrémbe és a Cocosplash kéztisztító habba.

Ezt a Lentimyrt HF elnevezésű újszerű hatóanyagot a Szardíniáról összegyűjtött növényekből készítik ún. hiperfermentációs eljárással. Ezzel a módszerrel még több aktív hatóanyagot tudnak kinyerni a növényekből. Egyébként Cosmos minősített, természetes összetevőről van szó.

Nézzük legfontosabb hatásait:

  • Fokozza a bőr védekező képességét, antioxidáns kapacitását, vagyis szabadgyökök elleni védelmét (190 % -kal, in vivo test során).
  • Növeli a bőrön a normál flórát kialkotó és a védelmi rendszerben aktívan részt vevő mikrobióták számát.
  • Javítja a hidro-lipid filmet (59,6 %-kal), ezáltal növeli a bőr hidratáltságát.
Érdekesség. Megfigyelték, hogy ekcémás betegek bőrén bizonyos baktérium egyáltalán nem található meg, pedig az egészséges bőrön jelen van. Sajnos az a tény is feltárásra került, hogy ennek a baktériumnak a bőrön való kolonizációját a paraben tartósítószerek is gátolják. Az ilyen összetevővel rendelkező termékeket ekcémás bőr esetén mindenképpen érdemes elkerülni.

Forrás: 
http://medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/mikrobiom_spray_ekcemara 
https://www.phenbiox.it/new-hyperfermentation-technology-lentimyrt-hfnuovo/sdab325ad

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Ekcéma Hatóanyagok Pikkelysömör