A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Egészséges bőrkép a csodatevő sárkányvérfa cseppjeivel

Egészséges bőrkép a csodatevő sárkányvérfa cseppjeivel

Misztikus lények a mitológiák és mesék lebilincselő világából. Sárkányok, amik az egyik legtitokzatosabb alakjai az ősi történeteknek. Egyszerre jelentik csodálatunk tárgyát, ugyanakkor félünk is tőlük. Ám bármennyire meglepő, kapcsolatunk szorosabb, mint gondolnátok, hiszen bizonyos formában vérüket adják szépségünkért, egészségünkért. Hogy mire is gondolok pontosan?

Elolvasom

A Kanári-szigetek jelképévé vált, 20 méter magasra is megnövő sárkányvérfa (Dracaena draco) a spárgafélék családjához tartozó, egyszikű növény, és bár a neve, külleme alapján nem gondolnánk, de a gyöngyvirággal áll rokonságban, ám a szára speciálisan megvastagodik, hogy elbírja terjedelmes lombkoronáját.

Nevét onnan kapta, hogy a hajtáscsúcson lévő virágzatának elszáradása után olyan elágazások alakulnak ki, mintha egy sárkány elvesztett feje nőne ki újra rajta. Ezek és a rajta fejlődő levélüstök adják szétterülő lombkoronájának alakját.

Vérvörös nedvét évszázadok óta nagy becsben tartják, különféle bőrbetegségek gyógyítására használják, de a kínai orvoslásnak is fontos eleme, ha a sérülések és fájdalmak kezeléséről van szó.

Tenerife szigetén, Icod de los Vinos városka főterén áll egy 16 méter magas, ezer évesre becsült sárkányvérfa, amit a Nemzetközi Természetvédelmi Unió a veszélyeztetett fajok közé sorolt, és bekerült a Vörös Könyvbe is, amely azokat a fajokat veszi lajstromba, amiket a kipusztulás veszélye fenyeget. Féltett kincsként védik, óvják az aggastyán sárkányt, a turisták sem érinthetik meg. Hatalmas öröm számomra, hogy élőben láthattam ezt a lenyűgöző növényt, aminek nedvével mi is készítettünk már kozmetikumot.

 

Vérét adja

A fa (természetesen nem ez a fa, hanem más sárkányfák) kérgének megsértésekor (nem jár a fa elpusztulásával, hasonló, mint a nyírfalé kinyerése) kicsorduló gyantaolaj a sárkányok erejével lép fel,

  • ha gyulladás vagy bőrpír csökkentése a cél.
  • Mesterien bánik a kiütésekkel, pattanásokkal, hiszen antimikrobiális tulajdonságának köszönhetően megakadályozza és elpusztítja a problémás bőr kialakulásáért felelős baktériumokat, nyugtatja, gyógyítja a sebeket, erősíti a bőr védőrétegét.
  • A hegek és foltok halványításában is kimagaslik tudásával, emellett antioxidánsokban ugyancsak gazdag, serkenti a bőr fibroblasztjainak növekedését, segít megvédeni a környezeti stresszhatásoktól és a szabad gyököktől, amelyek hozzájárulhatnak az öregedés jeleinek csökkentéséhez.

Ősi erők tégelybe zárva

A vörös elixír felhasználási területe igen széles, krémekben, szérumokban, ajaktermékekben és szemkörnyékápolókban is alkalmazzák. A Magister kínálatában a Tengeralattlátó maszkban találkozhattok vele, amivel nemcsak kedvenc Séance kozmetikusaitoknál, hanem otthonotok kényelmében is szépülhettek.

Az édes, füstös Tengeralattlátó maszk 
a felületi, valamint a mélyrétegi vízhiánnyal küzdők egyik megmentője. Azonban a dehidratált, élettelen, egyenetlen felszínű, gyakran feszülő, netán hámló bőr mellett az alipikus, vagyis zsírhiányos állapotú kültakaró is eredményesen kezelhető vele. Ha mechanikai irritációra érzékeny a bőrötök, pl. pirosságot vagy fokozott, finom hámlást tapasztaltok, mindenképpen javaslom, hogy merüljetek el a Holt-tenger mélyéről származó ásványi anyagokban gazdag iszappakolásban, és élvezzétek jótékony hatásait.

Mivel nagymértékben javít a bőr tömörségén, a tápanyagok, az esszenciális zsírsavak, a ceramidok, valamint a vitaminok pótlásában is élen jár, az érett bőrrel rendelkezők egyik Mekkája. Természetesen a normál bőrminőség megőrzéséhez is hozzájárul hosszú távon egészségének, hidro-lipid egyensúlyának fenntartásával.

A bársonyos, ám könnyen felvihető pakolás ceramiddal, rizsolajjal, holt-tengeri iszappal és A-vitaminnal gondoskodik bőrötök vitalitásáról.

A ceramid hozzájárul a hidro-lipid egyensúly visszaállításához, bőrszerkezet javító hatással bír, barriert erősítő tulajdonságának köszönhetően az anti-aging rituálék elengedhetetlen komponense.

A rizsolaj fitoszterolokban gazdag, vagyis olyan növényi összetevőkben, melyek javítják a bőrsejtek fényérzékenységét, és segítenek felvenni a küzdelmet a photo-aging ellen. Nélkülözhetetlen zsírsavakkal táplál, amellyel szintén a hidro-lipid egyensúly kialakítása, fenntartása válik könnyebbé.

A holt-tengeri iszap vassal, magnéziummal, kénnel, káliummal és kálciummal tölti fel a bőrt, melyek nemcsak az öregedés folyamatainak lassításában jelentősek, de a normál anyagcsere funkció elengedhetetlen szereplői. Rendszeres használatával tisztán tartja a pórusokat.

Az A-vitamin szintén az anti-aging egyik megkerülhetetlen összetevője, regeneráló, sejtmegújító és erős antioxidáns tulajdonsága egyre népszerűbbé teszi a tudatos bőrápolók körében. Egyik legfontosabb küldetése a bőrszövetek növekedésének, fejlődésének, hámosodásának elősegítése, a bőr szerkezeti egységességének konzerválása.

Maxoljátok ki a maszkolást!

Hetente kétszer vigyétek fel arcotokra és nyakatokra a tápanyagokban bővelkedő pakolást ecsettel, spatulával vagy az ujjaitok segítségével a tisztítást, tonizálást követően. Az egyébként is tartalmas ápoló hatását még tovább fokozhatjátok, ha pluszban eltávolítjátok az elhalt hámsejteket a bőrötöknek megfelelő radírral.

Relaxáljatok 10-15 percet, majd egy melegvizes, lehetőleg természetes anyagból készülő szivaccsal finoman mossátok le. Nem keményedik meg a bőrön, így igazán kíméletes kültakarótokhoz. Kókuszvízzel vagy bármely tonikunkkal eltávolíthatjátok az esetleges maradványokat, ezután kényeztessétek magatokat pl. Intense Eye Contour Elixirünkkel, néhány csepp szérum, a kezelést pedig zárjátok kedvenc hidratáló krémetekkel.

Ildikó