A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Pakolj okosan!

Pakolj okosan!

Hetente minimum egy, de akár két, de típustól függően akár még három alkalommal is be lehet vetni pakolásokat. Egyre inkább előtérbe kerülnek, jómagam imádom őket, így róluk írtam egy kis összefoglalót!

Elolvasom

Mik azok a pakolások?

A bőrápolási rutinban használt más egyéb kozmetikumokhoz képest, pl. arckrém, szérum, tonik, a pakolásokra időt kell szánnunk, mert bizony viszonylag lassan fejtik ki hatásukat, hatóanyagjaikat nem túl sebesen adják le, a hatóidő általában 10-20 perc. Ez akár egy kész örökkévalóságnak is tűnhet, azonban, ha megfordítjuk gondolkodásunkat és úgy kezdünk neki az otthoni "pakolgatásnak", hogy ezt az időt bizony magunkra és pihenésre, relaxálásra szánjuk, akkor felteszem a kérdést: ki az a nő, aki nem érdemel meg heti 2 x 20 perc kikapcsolódást?

A professzionális arckezelések kihagyhatatlan elemei, a kozmetikus tárházában számos olyan lehetőség van, mellyel a hatásuk méginkább fokozható (előzetes utrahangozás, a bőr előkezelése, kozmetikai gipsz, fátyol, a pakolás bemasszírozása különböző módokon), azonban használatukkal otthon is jelentősen tudunk javítani a bőrállapoton, ha a szérumok a bőrápolás királynői, ők az otthoni rutin hercegnői és a mindennapok felpezsdítői. 
A pakolások fejlesztésekor minden alkalommal törekszem arra, hogy élményteli pillanatokat adhassak a használójának. Mégiscsak, egészen sok időt tölt a bőrünkön. Így alkottam meg a szőlő illatú és mennyein krémes textúrájú G-Cell szőlőfürt, vagy az őrülten csokis Praliné Deluxe pakolást is.

Mi az eltérés maszk és a pakolás között?

Ahogyan néztem, csak a magyar nyelvben van különbség, funkciójukban nincs, csak alakjukban. A maszkok általában a lehúzható, megszilárduló vagy előre formára vágott ún. fátyolmaszkok. Ezzel szemben a pakolások általában nem szilárdulnak meg csak letörölhetőek.

A lehúzható maszkoknál arra kell figyelni, hogy mindig homlokirányból indítsuk a lehúzásukat, szőrnövekedés irányban, hogy lehúzáskor még véletlenül se távolítsuk el  a piheszőröket.
 • Az otthoni pakolásoknak általában valamilyen bőrprobléma megoldása a célja és erre a célra viszonylag sok hatóanyagot tartalmaznak, látványos eredemény érhető el velük. 
  • Általában a funkció: pórus tisztítás, hidratálás, vitalizálás, hámlásztás, ránctalanítás, faggyú harmonizálás.
 • Professzionális: pórus tágító, összehúzó, nyugtató pakolások. Léteznek ún. thermo maszkok is, melyeket általában masszírozás előtt alkalmaznak a kozmetikusok, a keletkező vérbőség előkészíti a bőrt a hatóanyagok felszívására.
A pakolás eredményességének titka: mindig pontosan a bőrünknek leginkább megfelelőt válasszuk, ehhez segítség, ha figyeljük az adott bőrproblémánkat megoldó összetevőket! Ha bizonylataln vagy, keress minket emailben: info@magisterproducts.hu

Mi a különbség egy arckrém és egy pakolás között?

Általában magasabb a hatóanyag %-os aránya a termékben, pl. a hidratálókrémekhez viszonyítva (pl: booster hatás- vitaminraktárak feltöltése), ezentúl rendelkeznek egy oklúzív, vagyis lezáró hatással, ami azt jelenti, hogy a bőr kifelé irányuló funkcióit átmenetileg lezárják, olyan milliőt alakít ki, ami a hatóanyagok felszívódását segíti ("benyomja a bőrbe").

Milyen állaguk lehet?

 • Poranyag + folyadék (gyakran víz, virágvíz): nálunk ananászpor + Fülöp-szigeteki arctej összekeverésével készülhet pakolás Séance professzionális kezeléskor
 • Krém állagú pakolások: Mangósárga fügemátrix, G-Cell szőlőfürt pakolás, Praliné Deluxé pakolás
 • Paszta állagú pakolások (magas poranyag tartalom+kém keveréke): Pórusszűkítő zsályapaszta (csak professzionális), Vulkanikus maszk, Tengeralattlátó maszk, AHA maszk
 • Géles, gumis állagú pakolások: géles peelinget is hagyhatunk fenn a bőrünkön pakolásként, pl. Római narancsliget gélpeeling

Hogyan vigyük fel?

Kézzel vagy ecsettel. Utóbbi lehet pakolás ecset, vagy az én kedvencem a legyező ecset. A szálak végeit éppencsak belemártom a pakolásba és máris viszem fel. Hihetetlen takarékos, pontos és egyszerűen kedvelem, ahogy a legyező ecset szőrök simogatják a bőrömet (nem véletlen, hogy a kozmetikában létezik kifejezetten legyezőecset masszázs is).

Az eltávolításuk langyos vízzel történjen, érdemes beszerezni természetes alapú arctisztító szivacsot (nem gyötri meg a bőrt).

Hogyan illesszük be bőrápolási rutinba?

 • Mindenképp előzze meg arctisztítás és tonizálás. A tonizálás lépése is igen fontos, mert a pH egyensúly kialakításával segíti a hatóanyagok befogadását, amihez szintén fontos, hogy a bőr makulátlanul tiszta legyen.
 • Pakolások előtt használhatunk arcradírt, peelinget is!
 • Szérumok? Otthon inkább pakolás után és arckrém alá, mert egyes esetekben a pakolás tapadását ronthatja, tehát a helyes sorrend: arctisztítás- tonizálás- peeling-pakolás-szérum-arckrém (egyes esetekben a tapadást ronthatja)
Nézzünk néhány bőrproblémát és ajánlást! 

Gyorsan eltömődő mitesszeres arcbőr: Hiperaktívszenes pakolás, AHA maszk
Pigmentfoltok: AHA maszk (előtte Római narancsliget gélpeeling + Pigment Trick Treatment szérum reggel és este mindennap)
Erősen gyulladt, aknés bőr: Hiperaktívszenes pakolás
Élettelen, ráncos, fakó; néhol akár aknés, pigmentfoltos: Vulkanikus maszk
Kombinált bőr (U-zóna: száraz, hámló; T-zóna: olajos): Pandacukor multimaszk (fehér porció az orcákra, fekete a homlokra, állra, orr környékére)
Nagyfokú bőrszárazság, rugalmatlan, érdes, hámló bőr: Tengeralattlátó maszk (víz és zsírhiány, ill. ásványi anyag pótló)
Gyakori kipirosodás, rosacea, érzékenybőr, stresszártalom, urban-aging: Mangósárga-fügemátrix pakolás (érfalvédelem fontos feladata)
Fáradt, sápadt arcbőr, csökkent bőrtónus, korai bőröregedés: Praliné Deluxe pakolás (olajos, zsíros bőrre is)
Érett bőr, megereszkedett, ráncos, érzékeny: G-Cell szőlőfürt pakolás (30 év felett, de akár 50+ is tökéletes)

Lehet a pakolásokat egymással kombinálni?

Sőt, gyakran szükséges is! Számos esetben előfordul, hogy egyszerre 1-2 vagy akár 3 pakolás használatát is javaslom, melyek funkciói és összetevői kiegészítik egymást. Így akár minden második, vagy harmadik nap is használhatunk pakolást, mivel azok eltérő hatást fognak gyakorolni a bőrünkre. A példa kedvéért én minden héten használok hámlasztó pakolást (AHA maszk vagy Praliné Deluxé), de szeretek felvinni köztes időkben egy vitalizáló Mangósárgát vagy ráncmegelőző G-cell szőlőfürt pakolást. Nem csak a heti rutinunkban kombinálhatjuk a pakolásokat, de akár a napiban is! A multimasking oszlopos eleme a Pandacukor multimaszk, de otthon is kedvünkre kísérletezhetünk, ha például az orcánk rosaceás, de fontos lenne, hogy a mitesszereket is tisztítsuk, akkor egyszerre vethetjük be a pofikra a Mangósárgát, az orrszárnyakra, orrnyeregre pedig a Hiperaktívszenes pakolást! A lehetőségek tárháza végtelen, érdemes a bőrünk visszajelzéseire figyelni! 

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó

Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolási rutinok