A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Szúrj oda a szárazságnak a kaktusz erejével!

Szúrj oda a szárazságnak a kaktusz erejével!

Hosszú tüskéivel ijesztő látványt nyújt, ha óvatlanul hozzányúlsz, fájdalmasan feljajdulsz, kozmetikumokba keverve viszont bársonyosan puhává varázsolja a bőrödet: ez a fügekaktusz. Ismerd meg jobban Hola Mexico kollekciónk egyik legfontosabb természetes alapanyagát!

Elolvasom

A bőröddel ellentétben a fügekaktusz extrém szárazságot is képes elviselni, hiszen természetes élőhelyei a sivatagos-félsivatagos vidékek. Mexikóban őshonos, de az amerikai kontinens felfedezése óta Európában is termesztik. Kiemelkedő szárazságtűrő képessége abban rejlik, hogy rendkívül hatékonyan képes megkötni és felhasználni a csapadékvizet. A népi gyógyászatban már több mint 500 éve alkalmazzák, a tüskés szárak belső részei (alapszövetei) ugyanis védik a gyomor nyálkahártyáját. Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterin, a triglicerid és a vércukor szintjét, valamint támogatja a tápcsatorna, a máj és a vese megfelelő működését, tisztítja a vastagbél alsó szakaszát.

 

Oázis a szomjas bőr számára

De a fügekaktusz nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is gyógyít: a lédús levelek belső részét hagyományosan bőrpuhító és gyulladáscsökkentő gyógymódként, valamint a sebgyógyítás során alkalmazzák. Csodás hatása a kozmetikai ipar figyelmét is felkeltette, és tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy bőrápoló képessége a fügekaktusz levelekben található különleges poliszacharidoknak köszönhető. És itt következzen egy gyors biokémia lecke: a poliszacharidok – más néven összetett szénhidrátok – az egyszerű szénhidrátok összekapcsolódása során létrejövő óriás-, vagyis makromolekulák. A fügekaktusz poliszacharidjai főleg arabinózból, galaktózból, glükózból, xilózból és ramnózból állnak, valamint uronsavakat is tartalmaznak. Ezt a listát nem is fontos megjegyezned, azt viszont már érdemes, hogy több tanulmány arra jutott, hogy a fügekaktusz poliszacharidjai legalább olyan hidratáló és öregedésgátló hatással vannak a bőrre, mint a hialuronsav – őt pedig nem kell bemutatnunk, igaz?

 

Amikor a kisebb az erősebb

A tudományos vizsgálatok arra is rávilágítottak, hogy az alacsony molekulatömegű fügekaktusz-kivonatok bírnak a legjobb hatékonysággal, és e felfedezés mentén született meg a Hydropuntil™, amelynek előállításához enzimatikus kezelés által csökkentik a Szicíliában termesztett fügekaktusz poliszacharidjainak molekulaméreteit, hogy azok jobban hasznosulhassanak a bőrben.

A Hydropuntil™ mindennek köszönhetően valódi gyógyír a bőrszárazság ellen (és mint tudjuk a száraz bőr jóval korábban öregedik), sőt, bizonyítottan gyulladáscsökkentő, antioxidáns és bőrmegújító hatással is rendelkezik.

Tesztek kimutatták, hogy a Hydropuntil™ növeli a sejtmembránok antioxidáns-kapacitását, felgyorsítja a bőr természetes hámlasztási folyamatát (ez pl. aknés bőr esetén kiemelkedő fontosságú), a gyulladáskeltő anyagok felszabadulását azonban csökkenti. Hatására pedig nem kell hónapokat várnod: egy in vitro teszt eredménye szerint a Hydropuntil™-lal kezelt testrészeken már egy hét elteltével 27%-kal nőtt a bőr hidratáltsága, és ez a szám a második hét elteltével tovább emelkedett 35%-ra! Ugyanez a vizsgálat azt is kimutatta, hogy a fügekaktusz kivonata az érzékeny bőr legjobb barátja lehet: a hydropuntil ugyanis 37,5%-kal csökkentette a bőrpírt és az irritációt a placebo készítményhez képest.

 

Te is kipróbálnád a fügekaktuszból származó csodás hatóanyagot?

Hola Mexico termékcsaládunk Cactus Juice arcszérumát csordultig töltöttük vele, hogy véget vessen a sivatagi szárazságnak. De tudjuk, hogy a dehidratált bőr az erősebbik nem gyenge pontja is lehet, ezért alkottuk meg a Hydropuntil™-lal dúsított Acapulcool Antiage zselénket, hiszen nekik is jár egy kis szépítő szieszta.

Ildikó

Tartalomhoz tartozó címkék: Anti aging Hatóanyagok Száraz arcbőr