A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Rozmaringgal a memóriáért

Ildikó
2015. 05. 24. 10:00:00

 

A rozmaring illóolaj 1,8-cineol hatóanyaga képes gátolni egy bizonyos acetilkolin-észteráz enzimet. Ennek az enzimnek a gátlásával növekszik egy ingerületátvivő anyag, az acetilkolin mennyisége az idegsejtek közötti térben. Ez elősegíti az idegimpulzusok áthaladását, az idegsejtek közötti hatékonyabb kommunikációt. Így hatnak az Alzheimer-kor kezelésében elsőként választandó gyógyszerek is.

A rozmaring illóolaj belélegzésével a hosszútávú memóriádat akár 75 %-kal is javíthatod!

Tipp: párologtass rozmaring illóolajat tanulás közben, vizsga előtt, vagy dörzsölj szét a tenyeredben pár rozmaring levelet és mélyen szippants bele! A tüdő nyálkahártyáján felszívódva, átjutva a vér-agy gáton fogja kifejteni a rozmaring memóriát javító hatóanyaga jótékony hatását. 

De nemcsak tanulóknak javaslom, hanem mindenkinek, aki úgy érzi, a rohanós hétköznapokban, a túlterheltség miatt feledékeny, vagy időseknek, akiken a demencia jeleit észlelhetjük.

Ha van kéznél Magister 5 Gyógynövény balzsam, akkor nem kell mást tenned, mint kis mennyiséget a csuklódra kenni. Frissítő hatását rögtön érezni fogod, és a benne lévő rozmaring illóolaj pozitívan fogja befolyásolni az emlékező képességedet!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog