A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Vállalkozást fejlesztő tevékenységek megvalósítása a Magister Products Kft-nél

Európai Uniós forrás segítségével vállalkozást fejlesztő tevékenységek megvalósítására került sor a Magister Products Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Sé székhelyén, a GINOP-1.2.9-20-2021-05840 pályázat keretén belül. A GINOP-1.2.9-20 Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztésének támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 7.724.850 Forint támogatásban részesült.

A Magister Products Kft.-t 2012-ben alapították, Look Good! Kft. néven. A 2014. évben a vállalkozást jelenleg tulajdonló tulajdonosi szerkezet névváltozást követően Magister Products Kft. névvel működteti.

Dr. Mester Ildikó, Kókai-Hajmann Ildikó és dr. Berkó Ágoston a vállalkozás tulajdonosai. Az általuk működtetett vállalkozás első székhelye Besenyőszögön volt, ahol gyógyszertári kozmetikumok gyártásával foglalkoztak.

A vállalkozás tulajdonosa korábban egy családi vállalkozásban gyógyszertári alkalmazottként dolgozott, és a piaci rést felfedezve döntött amellett, hogy gyógyászati tisztaságú, magas minőséget képviselő kozmetikumok gyártásába kezd. A cégnek ma már Sében van a telephelye és a fő bázisa is egyben. Ez a gyártás, adminisztráció, raktározás és online értékesítés helyszíne. A cég fő – és fejlesztéssel érintett – tevékenységi köre a Testápolási cikk gyártása. A nagy érdeklődésnek köszönhetően ma már több mint 150 féle terméket kínál a vállalkozás és évszakonként 20 új termék gyártása tervezett. A gyártási ütemterv alapján zajló termelés folyamatos.

Az értékesítés Szombathelyen, a városközpontban fekvő üzletben – saját üzemeltetésben, Budapesten, Szolnokon és Szegeden– franchise jelleggel, az ország több pontján kialakított üzletekben valamint webshopon keresztül történik.

A vállalkozás piaci helyzete stabilnak mondható – Tápai Szabina közszereplő, mint a márka „nagykövete” megfelelően széles körhöz eljuttatta az üzenetet, a termék hírét, a natúrkozmetikumok elérhetőségének tényét. Ugyanakkor nem lehet elmenni amellett a tény mellett, hogy manapság egyre nagyobb szerep jut a természetközeli megoldások alkalmazásának az élet több területén – elég a gasztronómiában a bio-, reform-, háztáji élelmiszerek térnyerésére gondolni. Ugyanilyen hangsúlyt kap az is, hogy a test külső ápolása is vegyszermentes alapanyagokból készült kozmetikumokkal történhessen. Mára már országos ismertségnek örvend a márka, egyre nő az értékesítés, referencia kozmetikák is számos pontján működnek az országban. A vállalkozás alkalmazotti létszáma az elmúlt üzleti évben 8 fő volt.

A működtetés fenntartása, a szolgáltatási színvonal javítása, a vevők elégedettségének fenntartása kiemelkedően fontos. A kialakult ügyfélkör egyre nagyobb, a növekedés az utóbbi időszakra tartósnak bizonyult, így a technológiai korszerűsítés megvalósítása mára kulcsfontosságúvá vált. A fejlesztés az üzemméret további bővülését, a kapacitásnövelést és a hozzáadott érték javulását eredményezné, tekintettel a beszerezni kívánt innovatív technológiára.

A kedvezményezett neve: Magister Products Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Vállalkozást fejlesztő tevékenységek megvalósítása a Magister Products Kft-nél. Megvalósítás helyszíne: 9789 Sé, Szabadság u. 83.
A beruházás megvalósításának ideje: 2021.12.06.-2022.07.31.
Beruházás összköltsége: 11.035.500 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 7.724.850 Ft
Támogatás mértéke: 70%

Beruházás rövid bemutatása:

A projekt keretében az alábbi tevékenységek valósultak meg:

 • Eszközbeszerzés
 • Informatikai fejlesztés megvalósítása
 • Bérköltség elszámolás

A projekt keretében új eszközök kerültek beszerzésre termelékenységjavítás, kapacitásbővítés céljából, az alábbiak szerint:

 • 1 db robotgép
 • 1 db nagy teljesítményű, professzionális keverőgép
 • 1 db notebook
 • 1 db LED monitor
 • 1 db projektor
 • 1 db pálcás keverő
 • 10 db keverőgép

Az robotgép asztali kivitelű technológia. A kozmetikumok előállítása, az adalékok, krémes textúrák kikeverése, a különféle oldatok homogenizálása ilyen gépekkel történik, tekintettel arra, hogy manufakturális termelés nem gépsorokkal, robotokkal, automatizált termeléssel zajlik. A svéd gyártmány garantálja a minőséget, 7 literes rozsdamentes keverőtál mindenben megfelel a szigorú előírásoknak. Segítségével akár kisszériás termékek előállítása is lehetséges vagy a hatékonyság fokozásával nagy tételben gyártott termékek sorozatgyártása.

A nagy teljesítményű gép üstje 40 liter űrtartalmú, ennek a gépnek üzembe helyezésével a standard, nagyobb kiszerelésű, éven át értékesített testápolók, samponok előállítása tervezett. A nagy űrtartalom jelentősen meggyorsítja a termelést, a hatékonyságot fokozza.

A pálcás keverő mechanikus vezérlésű, laboratóriumi keverőgép nagy viszkozitású alkalmazásokhoz, intenzív keverésre alkalmas, több, különböző konzisztenciájó anyag homogenitásának megteremtéséhez. A gépet alaptartozékaival vásárolta meg a vállalkozás, a működéshez szükséges feltételek megteremtése érdekében.

Az informatikai fejlesztés keretében olyan professzinális eszközök beszerzésére került sor, ami biztonságosan működtethető vásárokon is.

Az Asus gép gyors, rendkívül magas grafikus képességekkel bír, kitelepüléseken a multimédiás tartalmak kivetítéséhez szükséges. Ezen túl a nagy állományok tárolásához, szerveren kívüli adatok folyamatos rendelkezésre állásához szükséges. Rendkívül gyors, időtálló technológia, hosszú időn át szolgálja a vállalkozás igényeit.

Az Eiso monitor a kivetítésekhez szükséges, a notebookkal együtt alkalmazható. Ugyanakkor a monitor a termékek designjának megalkotásához, tervezés folyamatának lebonyolításához, a vevők számára megfelelő prezentációs készültség megteremtéséhez szükséges.

A Sony projektor az előadások, ismeretterjesztések során hasznos eszköz. Nagy felületre is kiváló minőségben vetít, ami a vállalkozás termékeinek bemutatásához megfelelő minőséget biztosít.

A vállalkozás egyik technológiával sem rendelkezett, így mind a kapacitás bővítése, szolgáltatási mutatók javítása, mind a magasabb hozzáadott értékkel bíró szolgáltatás-nyújtási képessége megvalósítható a beszerzések által.

A gépek üzembe helyezésével valamint a gépek műszaki paraméterei által adott lehetőségekkel gyakorlatilag olyan széles szortiment realizálható a vállalkozásnál, amivel a versenyképesség fokozása biztosítottá vált. Mindez magával hozta a jelenlegi piacon való jelenlét fokozását, ugyanakkor a kapacitás – hatékonyság és technológiai felkészültség fokozásával új piacokra (földrajzi értelemben is akár) is be tud lépni a pályázó.

A bértámogatás hozzájárult ahhoz, hogy a létszámát tartani tudta és felkészítette a vállalkozást az folyamatosan megnövekedett igények kielégítésére.

A projekt megvalósításának közvetett eredményei:

 • Hatékonyság fokozódása
 • Kapacitás bővülése
 • Technológiai innováció megvalósulása (eddig nem lévő gépek adaptálása)
 • Magasabb hozzáadott értékkel bíró termék előállító képesség megvalósulása

További információ kérhető:
dr. Mester Ildikó
dr.mester.ildiko@magisterproducts.hu