A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Tartósítás természetesen – mert nem lehetetlen

Ildikó
2015. 11. 07. 15:47:14

Mert tartósítani kell! Bizony a baktériumok, gombák és más kórokozók ugyanúgy, mint ételeinkben, a víztartalmú krémekben, emulziókban is megkezdik szaporodásuk. A megromlott krémek használata veszélyt jelenthet bőrünk egészségére nézve, ezért fontos a megfelelő szakértelemmel és tudással gyártott natúrkozmetikumok vásárlása, használata.

A hagyományos bolti kozmetikumokat eleve sokáig szavatos alapanyagokból és erős kémiai tartósítószerekkel készítik. Ezért lehetséges az, hogy felbontás után is évekig megőrzik szavatosságukat. Gondoljunk csak bele, mennyi minden kemikáliát tartalmazhatnak.

Ezt a lejárati időt egy natúrkozmetikum sem tudja, és nem is akarja biztosítani. A natúrkozmetikum gyártók különösen nehéz helyzetben vannak, mert a növényi komponensek, bio alapanyagok sokkal romlandóbbak, és a felhasználható tartósítószerek repertoálja is igen kicsi. Ezért sokan megalkusznak és egyszerűen csak azt mondják, hogy jó, akkor használjunk tisztán növényi olajokat, és zsírokat arc-, és testápolásra, ekkor nem kell bajoskodni a tartósítás problémájával. Abban igazuk van, hogy ez még mindig kedvezőbb bőrünkre, mint a bolti arckrémek és testápolók sokasága, de nem elég! Ahhoz, hogy az olajkomponens és a többi hatóanyag maximálisan hasznosuljon, és a bőr mélyebb rétegeibe penetráljon, szükség van vízre és más felszívódást elősegítő faktorokra. A krém, mint bőrápoló-szer forma, ezeket a pozitív tulajdonságokat hordozza amellett, hogy könnyen gazdagítható, funkcionálisan értékesíthető szinte korlátlan számú növényi hatóanyaggal.

Mit tesz a Magister Products?

Az első feladatunk mindig a szigorú személyi-, és gyártási higiéne megteremtése, egy aszeptikus környezet létrehozása, hogy a tégelyekbe szinte sterilen kerüljenek bele krémjeink. A Magister Products készítményekben mi, olyan Ecocert és BDIH által elfogadott növényekben megtalálható illatanyagokat és savakat használunk, melyet eredetileg a növények is azért termelnek, hogy megvédjék magukat a kórokozóktól (Dehydroacetic acid, Benzyl alcohol). Ezentúl a maximális mikrobiológiai tisztaság elérése érdekében természetes antioxidáns vitaminokat (C-, és E-vitamin) és természetes penészgomba szaporodást gátló cukor-alkoholt (Eritritol) is beleépítünk a receptúrába. Utóbbival nagyon jó kísérleti eredményeket értünk el, úgy tudom egyedüliként használjuk a kozmetikai iparban. Ezek a tartósítószerek nagyon jól tolerálható, bőrbarát konzerválók, melyek szinergizmusa biztosítja készítményeink legalább 6 hónapos eltarthatóságát. 

Amire Neked kell figyelni!

Mindig tiszta kézzel nyúlj bele a krémbe, és oszlasd el a bőrödön. Óvd a natúr készítményt a hőtől, a hőmérséklet változásoktól és a közvetlen napfénytől, és nedvességtől!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog