A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Te is úgy érzed mindig kifutsz az idődből?

ELÁRULOM AZ ÉN 5 LEGHATÉKONYABB IDŐGAZDÁLKODÁSI MÓDSZEREM

1. Lefekvés előtt mindig megtervezem a következő napom. Vizuális típus vagyok, úgyhogy rendszerint kiírom magamból a teendőimet. Ha előző este ráhangolom magam a következő nap feladataira, az nemcsak a könnyebb elalvást segíti, de jelentősen növeli a másnapi hatékonyságom is.
2. Az 5 perces szabály betartása. Azokat a feladatokat, amik csupán 5 percet igényelnek (egy telefonhívás, egy e-mailre válaszolni, egy rendelés leadása, beágyazni..) nem szabad halogatni, hanem a legelső pillanatban meg kell csinálni. Ezek a rövid időt igénybe vevő feladatok fejünk feletti sorakozása azt az érzetet keltheti bennünk, hogy ki se látunk a munkából, de az 5 perces szabály alkalmazásával szinte eltűnnek fejünk fölött a hullámok.
3. Légy tisztábban a napszakod legeffektívebb szakaszával! A legnagyobb feladatokat, a legfontosabb teendőidet mindig abban a napszakban végezd, amikor tudomásod szerint a leghatékonyabb vagy. Nekem a csúcsidőszakom a későesti órák, de ha te pacsirta típus vagy, kezd a reggeled a komoly munkával.
4. Ha lendületben vagy ne állj le! Nagyon egyszerűen hangzik, de a megvalósításához kell némi tudatosság. Mindig elkezdeni a legnehezebb, ezért ha már éppen belelendültél, ne engedd, hogy kizökkentsenek.
5. Óránként tarts 5- 10 perc pihenőt és igyál meg egy pohár teát, vagy citromos vizet. Munka közben az agynak vízre és oxigénre van szüksége. Egy rövid séta és egy pohár víz segítségedre lesz a fókuszálásban, koncentrációban. Fontos, hogy ne sajnáld az időd pihenésre, kikapcsolódásra.
+1 Mindig arra összpontosíts, amit éppen csinálsz! Nem a munka mennyisége, hanem a munka hatásossága vezet gyarapodáshoz!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog