A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü
0

TOP 8 ránctalanító étel

Ildikó
2015-06-20 17:00:00

 

Edd magad ránctalanra! 


 

Az egészséges táplálkozás-, és életmód valóban segít csökkenteni az öregedés látható jeleit. A bőr öregedéséért, mint ahogyan már egy előző bejegyzésben is írtam, táplálkozási szempontból többek között a magas glikémiás indexű szénhidrátok (rizs, fehér kenyér, tészta) és maga a cukor tehető felelőssé. A cukor által indukált egyik biokémiai folyamat; a glikáció, mely hatására a bőrben gyulladásos folyamatok zajlanak le, és szabadgyökök képződéséhez vezet. Eddig arról írtam mit ne együnk, most viszont azt szeretném bemutatni, mit fogyasszunk az egészséges bőrért- a következő 8 étel segíteni fog megőrizni bőröd fiatalságát!

1. Zabpehely
Alacsony glikémiás indexű szénhidrát forrás, nem okoz ráncokat, aknét. A zab vízben nem oldódó rostjai növelik a táplálék áthaladási sebességét a bélrendszerben, így a méreganyagok kevésbé tudnak felszívódni. Növényi komponensei segítik csökkenteni a bőr irritációját, megelőzik a bőrsejtek károsodását. Béta-glükán tartalma nemcsak kiváló immunerősítő, szépítő, hanem a vér koleszterinszintjét is képes hosszútávon csökkenteni.

Figyelj rá: a reggeliző pelyhek nagyrésze cukrozott! Érdemes az otthon szárított gyümölcsökből és natúr zabpehelyből készített müzliket fogyasztani.
Ezt is kipróbálhatod: barna rizs, árpa, tönkölybúza.

2. Narancs
Ásványi anyagokban gazdag: kalciumot, magnéziumot, káliumot tartalmaz, emellett hatékony antioxidáns anyagokat: flavonoidokat, karotinoidokat, antocianoidokat, melyek immunerősítő hatásúak, így növelik bőrünk ellenálló képességét is. Magas víztartalma hidratálja a sejteket, a C-vitamin segíti a kollagén újraképződést, ezáltal a bőr rugalmasabbá válik.

3. Avokádó
Gazdag telítetlen zsírsav forrás, mely segítségével megelőzhető a bőr szárazsága, ráncosodása, segítségével a bőr hidratált lesz! Ezek az egészséges zsírok segítik más vitaminok hatékony felszívódását is, melyekre bőrödnek szintén szüksége van.

4. Sovány marhahús
A vesepecsenye a legjobb mód arra, hogy magas minőségű fehérjét fogyassz. A protein segíti a kollagén képződést.

Tipp: süsd kókuszzsíron!
Próbáld ki még: tojás, tofu, bab, hal, csirke

5. Kelbimbó
Bőrbarát vitaminokban gazdag: A-, C-vitamin, folsav- C-vitamin segíti a kollagén termelődést, az A-vitamin és a folsav: véd a napsugarak okozta károsodásoktól.

Tipp: permetezd olívaolajjal!
Próbáld ki: kelkáposzta, zöld levelesek, brokkoli, karfiol

6. Lazac
Az egyik legjobb omega- 3 zsírsav forrás, tanulmányok kimutatták, hogy elsősorban a természetes, halakból származó omega- 3 képes megelőzni a bőrrák kialakulását, a carcinomák növekedését, és terjedését. Ezeknek a zsírsavaknak a fogyasztása különösen fontos ekcémás bőr esetén. Rózsaszín színéért felelős festékanyag, az astaxantin védi a genetikai állományt, fellép a káros szabadgyökökkel szemben, gátolja a ráncosodást.

Tipp: Próbáld hetente legalább egyszer beiktatni az étrendedbe, teljes értékű körettel: árpakásával, vagy barnarizzsel.

7. Szőlő
A szőlőmag és szőlőhéj, valamint az ezekből készült italok, borok magas antioxidáns tartalommal rendelkeznek. Az egyik természetben előforduló legerősebb antioxidáns a rezveratrol a vörös és kék szőlő hatóanyaga. Védi a fehérjéket és a sejtek genetikai állományát, illetve segíti a károsodott sejtek regenerálását. Pozitív hatással van a hosszú élet génjének nevezett SIRT1-re is. A fehér szőlő is tartalmaz antioxidánsokat, többek között OPC-at (Oligo – proanthocianidok), melyek szintén hatékony szabadgyökfogók.

Tudtad? A Magister Ránctalanító Nappali Arckrém bőrmegújító tulajdonságához a szőlőmagolaj is hozzájárul! 

8. Sárgarépa
Az A- vitamin előanyaga a béta-karotin nélkülözhetetlen a szövetek fejlődéséhez és regenerálásához, a fertőzések leküzdéséhez. Hosszú távú hiányakor a bőr száraz, érdes lesz, és hámlani kezd. Védi a bőrt a napsugárzás okozta káros hatásaitól, a bőr öregedésétől.
A kozmetikai ipar az A-vitamin tiszta formáját - a retinolt – az egyik legerősebb ránctalanító vegyületként ismeri.

A-vitamin egyéb forrásai: máj, tojásfehérje, brokkoli, spenót, sárgabarack, sütőtök.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog