A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

10 könnyen elkészíthető farsangi jelmez

10 könnyen elkészíthető farsangi jelmez

Manapság rengeteg gyerekeknek való jelmez kapható az üzletekben, de sokkal eredetibb és izgalmasabb, ha saját magunk készítjük el őket. Most mutatok 10 egyszerű jelmezt, amit otthon is könnyen elkészíthetsz!

Elolvasom

A télkergető farsangi időszak a népi hagyomány szerint már Vízkereszt óta tart. Gyakran fejtörést okozhat, hogy mibe öltöztessük gyermekünket a farsangi mulatságra, ezért néhány, otthon is könnyen elkészíthető ötlettel szeretnék segíteni.

Miért készítsük otthon?

 • Az otthon készült jelmezek kényelmesebbek, olcsóbbak, ha pedig a gyerekeket is bevonod a készítésükbe, sokkal különlegesebbeknek fogják érezni magukat. A készen kapható kezeslábas állatjelmezek aranyosak, de ha sokáig van a gyermekeken, kiizzadhatnak benne. 

Mire figyeljünk?

 • Törekedjünk arra, hogy a gyermek jól érezze magát a maskarában, ne akadályozza a szabad játéktevékenységben. Fontos az is, hogy örömmel, büszkén tudja viselni.
 •  Mindenképp figyeljünk arra, hogy az általunk készített jelmez hordható legyen, semmiképp ne túlsúlyos és kényelmetlen, ne jelentsen veszélyt se a viselőjére, se a körülötte lévőkre.

Nézzük az otthon elkészíthető 10 legegyszerűbb jelmezt!

 1.  Ötletes a kalózjelmez, melyhez rövidnadrág, csíkos póló, egy kendő a fejre, esetleg nagyobbaknak egy szemtakaró, amelyet egy darab fekete anyagból meg is tudunk varrni.
 2. A legegyszerűbb jelmez, ha festőművésznek öltözik gyermekünk. Egy svájci sapka, ecset, és összefestett rég nem használt póló szükséges hozzá. A pólóra bizonyára nagy örömmel fog alkotni a gyermek.
 3. A fiúk könnyedén lehetnek például cowboyok. Szükséges hozzá egy kockás ing, egy farmernadrág, esetleg csizma, és kalap, kendő.
 4. Az ördögjelmezt is könnyedén elkészíthetjük. Kellékei fekete póló, egy fekete hajpánt, amelyre piros anyagból vagy kartonból kis szarvakat is varrhatunk/ragaszthatunk, az ördög farka ugyancsak ebből az anyagból készül majd
 5. Madárijesztőnek öltözni is jó ötlet lehet farsangkor, ugyanis nagyon egyszerű, mégis látványos. Szalmakalap, kantáros nadrág, és egy ing, melyre néhány színes foltot varrunk elegendő is hozzá. Esetleg az ing ujjára varrhatunk, ragaszthatunk madarakat elijesztő krepp-papír csíkokat.
 6. Népszerű a Minion jelmez fiúknál, lányoknál egyaránt. Megvalósítható egy kantáros farmernadrággal, sárga pólóval és egy sárga sapkával. A sapkára rávarrhatjuk körben a fekete szalagot és kis kör alakú szürke anyagból a szemét.
 7. Hamar kivitelezhető az Indián, Pocahontas jelmez is. Egy régi póló alját és az ujját nyugodtan vagdosd be ollóval, hogy rojtos legyen. Egy szélesebb szalagra és néhány tollra is szükség lesz, amiből fejpántot lehet készíteni. Ma már kapható kreatív boltokban színes „madártoll”, ebből élénkebb fejdísz készülhet. Egy kis arcfestéssel lesz az igazi.
 8. A lányok nagyon egyszerűen válhatnak Piroskává. Piros ruhácska, szoknya, felső, harisnya, kis piros kendő és természetesen egy kosárka szükséges hozzá. 
 9. Hófehérke jelmezéért sem muszáj rögtön a jelmezkölcsönzőbe rohanni. Elég hozzá a megfelelő színű szoknya és felső egy piros és egy sárga szalaggal.
 10. Kislányoknak tetszhet a hawaii hula táncos jelmezötlet is, fűszoknyával. A szoknya újrahasznosított háztartási csomagolópapírból is készülhet, a virágnyaklánc és a hajdísz kivitelezhető krepp- vagy selyempapírból.
Boldog készülődést és kreatív élményeket!
Lilla
Tartalomhoz tartozó címkék: Otthon