A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

3 meghitt ötlet: közös adventi készülődés kisgyermekkel

3 meghitt ötlet: közös adventi készülődés kisgyermekkel

A karácsonyt megelőző várakozás minden kisgyermeket izgatottsággal tölt el. Az advent hangulatát, ízét, illatát teremtsük meg gyermekünkkel együtt, vonjuk be a lurkókat vidám és emlékezetes feladatokba.

Elolvasom
  1. Közös móka a konyhában A mézeskalács készítésben a gyermekek nagy része örömmel vesz részt. Bevonhatjuk gyermekünket a tésztagyúrás, nyújtás majd a szaggatás során is. Az illatos mézeskalács figurák készítése közben gyermekünket megismertethetjük a hozzávalókkal. A formákat díszíthetjük dióval, mákkal, szegfűszeggel, kókuszreszelékkel, tojásfehérjével. A fahéj és szegfűszeg varázslatos illata átjárja otthonunkat a sütés alatt. Tanítsuk meg gyermekünknek, hogy egészségünk védelméhez hozzátartozik a kézmosás és a kötény használta. Közös kis köténykét anyával bizonyára szívesen vesz majd fel gyermekünk.
  2. Karácsonyi lenyomatok gyurmából- Ajándék a Nagyszülőknek
    Hozzávalók: gyurma, sodrófa, gyufaszál, tempera, ecset, kartonpapír.
    A gyurmát miután kinyújtottuk sodrófával, rajzoljunk rá gyufaszállal pl.: hóembert, fenyőfát, harangot. Fessük be a gyurmát temperával, majd tegyük rá a papírt. A papírlap ráhelyezésével nyomdázhatunk a papírlapra. Segítséggel a legkisebbek is el tudják készíteni, az alkotás sikerélmény lesz.
  3. Lakásdísz természetes anyagokból Varázsoljunk zöld karácsonyi hangulatot otthonunkba! A közös séták alkalmával figyeljük környezetünket! Gyűjthetünk tobozt, egy-egy színes bogyót, csipkebogyót, platánfa termést. A gyűjtögetést gyermekünk bizonyára nagyon fogja élvezni. A sétára kiskosarat is vigyünk magunkkal összegyűjteni a természet kincseit. Hazaérve mindezt közösen elrendezhetjük, a bogyós terméseket cérnára felfűzve girlandot is készíthetünk. Csillagánizs, szárított citrom-, vagy narancskarika hozzáadásával illatos és dekoratívabb lehet a kompozíció.
Kellemes készülődést kívánok:
Horváth Lilla
Kisgyermek nevelő
Tartalomhoz tartozó címkék: Otthon