A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

3 dolog, amit az aloe farmon tanultam

3 dolog, amit az aloe farmon tanultam

Bármerre járok a világban, legyen szó csak arról, hogy a szomszéd városkába ugrok el, vagy a világ egy távolabbi pontjára, mindig szeretem megismerni a helyi termelőket és feldolgozókat. A közelmúltban egy kanári-szigeteki Aloe vera Farmra volt szerencsém bepillantást nyerni, ahol mákomra még kozmetikum gyártás is folyt.

Elolvasom

Amikor megérkeztünk hirtelen egy mini workshopba csöppentem, ahol a résztevők - köztük én is -, az aloe vera levélből kezdték el kinyerni a kocsonyás folyadékot, majd mindenki elszántan kente magára, ahová csak tudta, sebre, ráncra, száraz könyökre, szúnyogcsípésre.

Ezután felvázolták a helyben gyártott aloe verás kozmetikumokat, melyek között akadt jónéhány ígéretes és gratulációra méltó termékösszetétel, de meglepődésemre sajnos néhány kozmetikumban a metil-paraben is előfordult, amit nem igazán értettem.

Az igazság az, hogy a szemem persze kiszúrta a gyártási hibákat és a néhol hiányos higiénét, ugyanakkor lenyűgözött a végeláthatatlan aloe vera mező. Roppant módon szimpatikus, hogy saját mezőgazdasági termékre épülő kozmetikum családot hoztak létre, mely az egész szigeten státusztermékké vált. Sokszor az emberek csak az eredményt látják, én látom a megtett utat is, a temérdek munkát és kitartást.

Nézzük, mit tanultam az aloe veráról, ami számodra is érdekes lehet

  1. Így dolgozzák fel! A levelek begyűjtése teljes egészében kézzel történik, ezeket pár órán belül megtisztítják, majd a szélek, végül a végek bemetszésével kivágják a levél szerkezetéből a friss gélt. Ezt összezúzzák, megszűrik és végül ez a tisztított lé kerül a kozmetikumokba. Az általunk használt aloe vera gélt is ezzel a módszerrel állítják elő (nem ők, mások, de így). Otthon is hasonlóképpen tudunk készíteni aloe vera levet.
  2. Türelem hatóanyagot teremt. Egy-egy aloe vera feldolgozására nem kevesebb, mint 5 évet kell várni, ugyanis csak az ennél idősebb egyedek hordozzák a gyógyhatású tartalom anyagokat, így sajnos házi körülmények között is ennyi időt kell várnunk.
  3. Ha otthon szeretnénk nevelni aloe verát, akkor télen havonta, nyáron hetente öntözzük, bár pozsgás, ettől függetlenül kaktuszföldbe ültessük!

A Magister üzemben havonta kb. 25- 30 liter bio aloe vera gélt használunk fel a kozmetikumok gyártásához, amihez nagyjából 125.000 aloe levél géljének kinyerése szükséges. Ez döbbenetes mennyiség, azóta különös elismeréssel tekintek az aloe verás kannánkra. A poszt alján jelöltem meg azokat a (kapcsolódó) termékeket, melyek magukban foglalják ezt a regeneráló, hegesítő, nyugtató, bőrirritációt csökkentő, antibakteriális hatású hihetetlen növényt.

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Hatóanyagok