A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

BAOBABA NAPSRPAY SPF30+ UVB/UVA + ANTIOXIDÁNS

Ár:
5.490 Ft (4.323 Ft + ÁFA)
Egységár: 109,80 Ft/ml
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Készleten
Várható szállítás: 2024. június 20.
Kiszerelés
50 ml

Az év dentálhigiéniai terméke kategória olvasói díj nyertese!

A legjobb bio- és/vagy natúr hajápoló kategória olvasói díj nyertese!

A legjobb bio- és/vagy natúr smink kategória zsűri díj nyertese!

A legjobb bio- és/vagy natúr smink kategória zsűri díj nyertese!

 

A legjobb naptej kategória olvasói díj nyertese!

A legjobb bio- és/vagy natúr hajápoló kategória olvasói díj nyertese!

 

Leírás és Paraméterek

CINK-OXID MAXIMALIZÁLVA

Napozókrémünk innovatív módon diszpergált nem nano cink-oxid fizikai fényvisszaverő filtert hordoz magában ultramagas, engedélyezett legmagasabb koncentrációban, így maximalizálva a naturális fényvédelem erejét.

A fényvisszaverést biológiai fényvédő, természetes hatásfokozó és erőteljes astaxantin antioxidáns hármasa egészíti ki. A díjnyertes prebiotikus hatású Photobiome® forradalmasító megközelítéssel támogatja a bőr mikrobiomját az UV elleni védekezésben, ezáltal limitálva a filteren átjutó maradék napfény káros hatását.

Az értékes hatóanyagokat fenntartható, ghánai baobab olajba ágyaztuk bele, ezzel erősítve a bőr barrier funkcióját, mely nélkülözhetetlen az UV védelem szempotjából.

 
APRÓSÁGOK VÉDELMÉRE

Vidd fel a gyermek bőrére szabadban tartózkodás előtt 10 perccel! A spray kiszerelés könnyű alkalmazást tesz lehetővé, azonban használjunk annyi mennyiséget, hogy a naptej éppen látható legyen a bőrön, így ellenőrizhető, hogy minden felület megfelelő védelmet kap -e ill. biztosítható az elegendő mennyiség.

Nyugodt szívvel ajánljuk kismamák és gyermekek számára 6 hónapos kortól.

Figyelmeztetések!

 • Speciálisan csecsemők érzékeny bőrére kifejlesztve, de nem közvetlen napsugárzás esetére.
 • A csecsemőket és a kisgyermekeket ne tedd ki közvetlen napsugárzásnak, hiszen egyetlen egy napozószer sem nyújt 100%-os védelmet. Fürdés, izzadás, vagy törölközés után ill. két óra elteltével ismételd meg a felvitelét!
 • Mindig óvd sapkával, pamutruházattal és napszemüveggel. Kerüld a szemkörnyéket! Ha szembe kerül, azonnal alaposan mosd ki!
 • Gyermekek elől elzárva, száraz hűvös helyen tartandó!
FELNŐTTÉL? ÉRZÉKENY A BŐRÖD? A TE VÁLASZTÁSOD IS LEHET!

A megfelelő fényvédő kiválasztását számos tényező befolyásolja. Használatuk nemcsak akkor szükséges, amikor közvetlenül a napon tartózkodunk, illetve a kritikus 11:00-15:00 közötti időtartamban, hanem akkor is, amikor már kevésbé erős az UV-sugárzás, vagy ha ablak mellett dolgozunk egész nap. Ezenfelül a bőrtípusunk is meghatározó ebből a szempontból, a gyermekek bőrvédelme pedig külön kategória.

UV-érzékenység szerint az alábbi bőrtípusokat különböztetjük meg:

 • 1-es: Nagyon érzékeny, különösen világos bőrszín, vöröses vagy szőke haj szeplőkkel párosulva. Gyorsan leég, alig barnul le.
 • 2-es: Világos és érzékeny bőr, gyakran kék vagy zöld szemek, szőke vagy világosbarna haj. Enyhén barnul, de könnyen leég.
 • 3-as: Világos vagy enyhén kreol bőr, ami gyorsabban barnul, ritkán ég le.
 • 4-es: Világosbarna bőr, barna szem, barna haj, nagyon könnyen és gyorsan barnul.
 • 5-ös: Barna vagy sötétbarna bőr, sötétbarna szemek, fekete haj.
 • 6-os: Sötétbarna vagy fekete bőr, sötétbarna szemek, fekete haj.

A magas UV-sugárzással terhelt időszakokban minden bőrtípus számára alkalmazható a Baobaba napspray, de kifejezetten javasoljuk érzékeny bőrűeknek, 1-es és 2-es típus esetén, ill. arcon és szemkörnyéken történő alkalmazásra is!

Ne feledd! A fényvédelem elsősorban nem azzal kezdődik, hogy bekened magad, hanem a megfelelően kiválasztott szellős, de a testet minél nagyobb felületen elfedő ruházattal, a kalappal, napszemüveggel és a közvetlen napfény elkerülésével!


Photobiome®: biológiai fényvédelem a bőr mikrobiótájának támogatásával

A mikroorganizmusoknak az egészséges bőrállapot fenntartásában is hatalmas szerepük van, hiszen a bőr mikrobiomjára (bőrflóra) a környezettel elsődlegesen érintkező rétegként minden külső tényező hatással van, így a napsugárzás is radikálisan képes befolyásolni a működését.

UV-fény hatására a bőrön megtalálható, egyébként ártalmatlan mikroorganizmusok időzített agresszorokká válhatnak, olyan anyagokat kiválasztva, amelyek gyengítik a bőr ellenálló képességét a környezeti tényezőkkel szemben, gyulladást okozva, és felerősítve a fényöregedésre jellemző elváltozásokat.

Azonban egyes mikrobiomot alkotó fajok olyan módon képesek kölcsönhatásba lépni a napsugárzással, hogy azok megerősítsék a bőr védelmét. Ezeket a fajokat photobiome faktornak nevezzük.

Legújabb kutatások szerint a photobiome faktor táplálásával képesek vagyunk befolyásolni a mikróbák által kiválasztott ún. szoláris posztbiotikumok képződését, olyan módon, hogy azok jótékony hatással legyenek a mikrobiom és a bőrünk fényvédelmére, valamint az öregedési folyamatokra.

A gránátalma fitolipid frakcióiból, valamint a gyapot sejtfaktoraiban gazdag plazmájából készült díjnyertes (bronz elismerést kapott az In-Cosmetics Global Dél-Korea kiállításon az innovatív zóna legjobb összetevőjeként) Photobiome hatóanyag

Milyen élmény fog várni?
IllatTeljesen illatmentes, parfüm, illóolaj és aroma nélkül készítjük.
TextúraA fizikai fényszűrő szemcsék fluid állagú tejes emulzióban vannak diszpergálva, a fehér bevonat besimogatható a bőrbe.
Zöld megoldásMivel kémiai fényszűrő mentes, potenciális környezetkárosító (tengeri és vízi élővilág) hatású fényvédőtől mentes. A fényvédő 100%-ban vegán és állatkísérlet-mentes, így egy nyuszifül sem fog lekonyulni a strandon.
TOP HATÓANYAGOK
PHOTOBIOME®

Az innovatív megközelítésű biológiai fényvédő aktív összetevőként segít a bőr mikrobiomjának saját magát megóvni a káros hatásokkal szemben, természetes fényvédelmet nyújtó szoláris posztbiotikumok termelésére serkenti a photobiome faktort, így közömbösíti az UV-sugarak káros hatását.

Tesztek alapján:

 • Tesztek alapján:
 • A pigmentációt vizsgálva a Photobiome hatására 28 nap alatt 8,6%-kal, 56 nap alatt 10%-kal világosabbá vált a bőr.
 • 28 nap alatt 8%-kal, 56 nap alatt 10%-kal javított a fénykárosodott bőr feszességén, míg a rugalmasságát 6%-kal, valamint 9%-kal növelte.
 • Az egyenetlen bőrfelület 28 nap, majd 56 nap elteltével 5-12,3%-kal és 7-15,3%-kal simábbnak bizonyult.

A mikroorganizmusok által nyújtott fényvédelem

3%-os Photobiome alkalmazásával (ilyen koncentrációban alkalmazzuk mi is) az UVA- és UVB-sugárzással szemben 43%-kal magasabb volt a mikroorganizmusok védekező képessége a kezeletlen kontroll populációhoz viszonyítva, amely teljes mértékben megsemmisült a besugárzás hatására. Tehát a teljes mikrobiom pusztulás helyett, a mikrobióták 43%-a túlélt! Ez hatalmas eredménynek számít.

Egyszeri használat után a Photobiome akár 100%-os védelmet képes nyújtani SPF30-as fényvédővel kombinálva a baktérium populációk növekedésének helyreállításával a károsodást okozó napsugárzást követően. Sőt, egy Photobiome-mal párosított SPF30-as fényvédő 6%-kal magasabb védelmet nyújtott, mint önmagában egy SPF30-as napvédő háromszor újrakenve. Ez a pozitív hatás pontosan érvényesül az Essence of earth Crete fényvédő fluidunkban és a Baobaba napspray-ben is!

ENHANCE BAOBAB OLAJ – A FENNTARTHATÓSÁG ÉS AZ AFRIKAI NŐK TÁMOGATÁSA ÉRDEKÉBEN
 • Az ECOHANCE® Soft Baobab egy természetes lágyító növényi olaj, mely egyértelműen a fenntarthatóságra és az afrikai nők társadalmi és szociális szerepének támogatására összpontosít.
 • Ez a hatóanyag támogatja a Great Green Wall (GGW) vagyis a nagy Zöld fal ambícióit.
 • A Nagy Zöld Fal afrikai nemzetközi fejlesztési kezdeményezés, amelynek célja 2030-ig 100 millió hektár leromlott állapotú termőföld minőségének feljavítása, 250 millió tonna szén-dioxid megkötése és 10 millió vidéki állás létrehozása a Száhil övben. A cél elérése érdekében a kontinenst kelet-nyugati irányban átszelő, 8000 kilométer hosszú, összefüggő „élő struktúrát” terveznek létrehozni. Forrás: Wikipedia
 • A vadon betakarított baobab fák elengedhetetlenek a Száhil-övezet növényzetének víz tárolásának képességéhez. Az afrikai baobabfákat (vagy más néven majomkenyérfákat) méltán nevezik az Élet fájának, hiszen duzzadt törzsében tárolt folyadék által segítik más növények túlélését és megelőzik az elsivatagosodást. Akár 1500 évig él és lombja alatt egy egész nyáj delelhet.
 • Afrikában a termelésben eddig csak a baobab gyümölcsét, mint superfood-ot használták fel, magok jellemzően megmaradtak. A korábban fel nem használt baobab magokat hasznosítják hidegsajtolással és ebből készül egy nem komedogén, nem allergizáló, lágy bőrtápláló az ECOHANCE® Soft Baobab olaj. A nyomonkövethetőség egészen a gyümölcs begyűjtésig biztosított és a helyi nők munkalehetőségének biztosítására összpontosít.
 • Bőrre való pozitív hatás: magas és a bőr számára egyensúlyi mennyiségben tartalmaz természetazonos triglicerideket, telítetlen omega-6 és omega-9 zsírsavakat, amelyekről ismert, hogy bőrápoló, hidratáló és tápláló tulajdonságokkal rendelkeznek. Nagy mennyiségű antioxidáns tokoferolt (E-vitamint rejt magában (500-1000 ppm), amely magas oxidációs stabilitást és bőrvédelmet biztosít.
ASTAXANTIN
 • Több mint 500 tanulmány bizonyítja, hogy támogatja az egészséges bőrfunkciók fenntartását, hatásosan lép fel az UV-sugárzás okozta photo-aging ellen, mivel megvédi a bőrsejtek membránjait, gyulladáscsökkentő képessége kiemelkedő, a bőröregedést gyorsító oxidatív stressz ellen pedig kimeríthetetlenül harcol.
 • De honnan ez a szupererő? Az asztaxantin a karotinoidok családjába tartozik, a béta-karotin és lutein rokona, de felépítése és hatásmechanizmusa egyedülállóvá teszi. És most következzen egy kis biokémiai lecke, de ígérem, ezt jobban fogod élvezni, mint anno a suliban. Szóval a legtöbb antioxidánssal szemben az asztaxantinnak két poláris vége van, amelyek hidrofilek (vagyis könnyen lépnek kapcsolatba a vízzel), a hosszú törzse viszont hidrofób, vagyis víztaszító. Ezáltal képes átjutni a bőrsejtek membránján, és pozitív hatását a sejteken belül fejti ki.
 • De abban is felülmúl más antioxidánsokat, hogy egyszerre több (akár 19-et!) szabadgyököt is tud ártalmatlanítani, a molekulák körül ugyanis elektronfelhőt hoz létre, amely semlegesíti a szabadgyököket. Mindeközben nem kell feláldoznia szabad elektronját, így tovább marad aktív.
 • Nem csoda, hogy ez a szuper antioxidáns még a NASA figyelmét is felkeltette! Jelenleg is tesztelik, hogy táplálék-kiegészítőként beillesszék az űrhajósok étrendjébe, illetve hogyan tudnák bevetni a sugárterhelés elleni védelemben. De amíg az űrhajózás terén még csak vizsgálódnak, a kozmetikai ipar már felfedezte magának az asztaxantint.
 • Szintetikus változata több termékben előfordul, ám a természetes asztaxantin jóval ritkább és persze hatékonyabb, 55-szörösen! Ezért is számít úttörőnek az Algatech tevékenysége, ugyanis egy speciális, kétlépcsős termesztési folyamatot alkalmaznak. A zöld szakaszban a mikroalgák optimális feltételek mellett növekednek, majd a piros szakaszban számukra kedvezőtlen körülményeket alakítanak ki, ez pedig asztaxantin termelésére készteti őket.
 • Ezt a természetes és tiszta hatóanyagot szén-dioxid kivonásával nyerik ki, olívaolajban stabilizálják, és így kapjuk meg az AstaPure® Skin nevű professzionális kozmetikai csodaszert.
A CINK-OXID INNOVATÍV DISZPERZIÓJA
 • A bőr számára az egyik legfontosabb ásványi anyagot hordozza kizárólagos fizikai fényvédőként, a cinket. A cink-oxid enyhíti a bőrgyulladást, elősegíti a napozás utáni regenerálódást, a bőrproblémák gyors gyógyulását. Továbbá ez a cink-oxid, mint természetes fényvisszaverő hatóanyag biztosítja a fényvédelmet. A cink-oxid azon kevés fényvédő hatóanyagok közé tartozik, mely az FDA által is elfogadott aktív összetevője a napozókrémeknek.
 • A 30-as faktorszám eléréséhez speciális, innovatív módon diszpergált cink-oxidot alkalmazunk, mely szemcseméretét tekintve továbbra sem nano. Ez az új formula biztosítja, hogy kevésbé fehéredjen ki tőle a bőr a magas koncentráció ellenére sem.
 • Így hat: amikor elsimítod bőrödön a naptejet, a cink-oxid részecskék a bőr legfelső részében elhelyezkedő szarurétegébe (stratum corneum) ülnek be, ahol ernyőként verik vissza az ultraibolya sugárzást, ezzel védve a bőrt a leégéstől és egyéb káros hatásoktól (bőröregedés, pigmentálódás, szabadgyök képződés).
 • Különlegessége (szemben több kémia fényszűrővel), hogy az UV spektrum széles skáláján képes védelmet nyújtani, további előnye, hogy nem szívódik be a bőrbe és nem jut a keringésbe. A nap UV sugár tartományából (UVR) az UVB (290-320 nm), az UVA (320-400 nm) éri el a Földet. Az UVC sugarakat az ózonréteg elnyeli. A cink-oxid véd a leégésért felelős UVB-sugárzástól és a bőr öregedését okozó UVA sugaraktól. Sajnos a bőrrák kockázatát mindkét típusú ultraibolya sugárzás indukálja.
NATURAL FILTER BOOSTER
 • Természetes innovatív fényvédő booster, mely biológiai hatásfokozóként megsokszorozza a cink-oxid által garantált fényvédelmet. A segítségével ugyanannyi fizikai filter mellett magasabb faktorszám érhető el, így garantálva a terméknek egy kellemesebb és könnyedebb textúrát.

Nagyító alatt

Összetevők: cink-oxid (nem nano), kókusz szilikon, tisztított víz, alkán (növényi), SPF booster, Photobiome®, polygliceril-4-olivát/poli-ricinoleát, Ecohance baobab olaj, poligliceril-2-dipolihidroxi-sztearát, magnézium-szulfát, hidrogénezett olíva olaj észter, levulinsav, nátrium-levulinát, nátrium-ánizsát, trihidroxi-sztearin, AstaPure astaxantin, arabmézga, xantán

Ingredients: Zinc Oxide, Coco-Caprylate, Aqua, C13-15 Alkane, SPF Booster (Argania Spinosa Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Bisabolol), Polyglyceryl-4 Olivate/Polyricinoleate, Photobiome® (Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Extract, Punica Granatum Seed Extract, Glycerin, Trehalose, Pentylene Glycol, Fructooligosaccharides, Aqua, Phytic Acid), Adansonia Digitata Seed Oil, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Magnesium sulfate, Hydrogenated Olive Oil Stearyl Esters, Levulinic acid, Sodium levulinate, Glycerin, Sodium anisate, Trihydroxystearin, AstaPure® Skin (Haematococcus pluvialis (algae) extract, Olea europaea (olive) fruit oil, Tocopherol, Glycine max (soybean) oil), Acacia senegal gum, Xanthan gum

Figyelem: még a természetes anyagokra is jelentkezhet allergia, használat előtt végezz bőrtesztet!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!