A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

5 bőrvédő tipp szeles időben

 5 bőrvédő tipp szeles időben

Nem tudok elmenni amellett, hogy ma Szombathelyen és Sében is orkán erejű szél tombolt. Elég volt csupán egy órácskát a városban töltenem és éreztem, hogy teljesen „lefagytak a kezeim” és kissé szárazak is lettek, az arcom viszont a kellő előápolásnak köszönhetően semmit sem érzett meg. Arra gondoltam néhány gondolatot megosztok a témával kapcsolatosan.

Elolvasom

1. Öltöztesd fel a bőrödet (is)

A szélártalom hatására a bőr könnyen elveszti az azt védő lipidfilmet, ezáltal a bőr a szélnek kitett területeken (arc, kézfej) könnyen kiszárad, kipirosodik. Ezért indulás előtt kivételesen zsírosabb, magasabb fiziológiás lipid (növényi olaj) tartalommal bíró arckrémet javaslok. Ilyen a Levendula hialuron-Q10 nappali arckrém, a Voyage Privilége Visage 45+ vagy a Rózsa arckrém, ami még a kipirosodás ellen is védi a bőrt.

Extra tipp: rétegezés.
Ha bőröd rendkívül érzékeny az időjárás viszontagságaira, érdemes az arckrém alá kis mennyiségű Damaszkuszi szilvaszérumot görgetni, melynek bisabolol hatóanyaga csökkenti a kipirosodást. Az extrém igénybevétel végett éjszakára érdemes Százszorszép szérumot csepegtetni a szemkörnyékre és az egész arcbőrre, melynek olajos textúrájába ágyazva liposzómás hialuronsavat rejtettünk magas koncentrációban.

2. Tisztítsd meg az arcod, amint hazaértél

A szélhordta piszok és por könnyen az arcbőr felületére tapad, a szmog és a levegőszennyező molekulák (pl. diesel részecskék) oxidatív károsodást indítanak, ami hosszútávon bőröregedéssel jár (urban-aging), az aknéra hajlamos bőr pedig akár azonnal is képes gyulladt pattanásokkal reagálni rá. Ígyhát, amint lehetőséged adódik, azonnal moss arcot arctisztító habbal, majd töröld át a bőröd tonikkal.

Erős szennyezetségre való kitettség esetén mindenképpen a kétlépcsős arctisztítást javaslom, tehát: lemosandó arctisztító hab vagy zselé + bőrön maradó tonik/arclemosó oldat (pl. Kókuszvíz, Epervíz)

3. Vigyázz a koronádra

Nem érdemes hajmosás után ilyenkor a szabadba menni, mert bár száraznak érezhetjük a fejbőrünket, a hajhagymák még nedves környezetben maradhatnak, mely akár hónapokon át tartó hajhullást vonhat maga után. A hajunk védelmét nehezíti, hogy erős szélben, szinte minden kalapot, kapucnit lefúj a szél, válasszunk szoros sapkát, a divatos megjelenést meg hagyjuk más napokra.

4. Vedd kezedbe a Biorio Balzsamot

A kézfejünket könnyen kifújja a szél, elég, ha csak pár métert gyalogolunk csomagok cipelése közben és nem tudjuk zsebbe dugni. Indulás előtt krémezzük Biorio balzsammal. Ha már a kéz száraz, repedezett, érzékeny ápoljuk vele napi szinten 2 alkalommal. Kézmosáshoz vessük be a bőrbarát, szappan, SLS, paraben és PPG mentes Cocosplash kéztisztító habot, mely segít regenerálni a károsodott epidermiszt.

5. Kényeztesd az ajkaidat

Szeles időben az ajkaink könnyen kicserepesednek. Ez nem csupán esztétikai probléma, hanem ezáltal fogékonyabbá válik az ajakfertőzésekre is (pl. ajakherpesz), amit a téli gyenge immunitás tovább fokoz. Tehát a hidratálása alapvető feladatunk. Rendkívül egyszerűen kivitelezhető, én mindig tartok egy ajakbalzsamot a zsebemben.

Miért érzed azt, hogy használsz egy ajakbalzsamot és csak még jobban kiszárad a szád?
A válasz ismét a kőolaj származékokban keresendő, ugyanis a legtöbb drogériás és hálózatos márka ajakbalzsam alapja a paraffin (mineral oil) és a vazelin(petrolatum). Ezek a növényi olajokkal ellentétben csak az ajkak felszínén tapadnak meg, látszólagos biztonságérzetet adnak, mert valójában nem fejtenek ki belső, hosszútávú hidratáló, erősítő és regeneráló hatást. Így, amint ajkainkról lekenődtek, lemosódtak, az újra védtelenné válik. Sőt! Egy téves érzet is kialakulhat bennünk, miszerint úgy gondoljuk ápoltuk az ajkainkat, de valójában ez nem történt meg.

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó

Tartalomhoz tartozó címkék: Száraz arcbőr