A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Budapest 5 legszebb őszi parkja

Budapest 5 legszebb őszi parkja

Az őszi séta egészséges. Miért ne tennénk ezt csodálatos helyeken?

Elolvasom

Itt van az ősz, itt  van újra és mi hoztunk neked 5 csodás parkot, melyekhez nemcsak tavasszal vagy nyáron érdemes ellátogatni.

A séta vagy kocogás nem csak kikapcsolódást jelenthet számunkra, a világ zajától való megtisztulást, de az egészségünk megőrzését is, hiszen a szabad levegőn végezett mozgás nemcsak a jó időben fontos, hanem egész évben.

A hideg levegőn végzett mozgásforma egy mindenki számára elérhető immunrendszer aktiváló frissítő, mely a testünk és lelkünk számára is igen üdítő lehet. Bár sétától nem fogunk sem izomtömeget növelni, sem szálkásítani, mégis segít a fogyásban, különösen abban az esetben, ha más gyakorlatokat, mozgásformákat túl nehéznek találunk. Alaposan átmozgat és a bőr keringésének fokozása révén nem utolsó sorban szervezetünk első védelmi vonalának is jót tesz. 

5 tipp, hol sétálj!   

1. Múzeumkert 
Ez a Magyar Nemzeti Múzeumot övező park, csodás környezettel. Ha ide indulunk nem csak a tájban, de az épületben is gyönyörködhetünk.

2. Margit-sziget
Ez a sziget számomra kedvenc, mert nem csak sétálni, sportolni lehet itt, hanem színes programokkal várjak a látogatókat egész évben.

3. Városliget 
Budapest egyik nagy közparkja, a főváros egyik legkedveltebb pihenőhelye és kulturális központja. Reggelente vagy kora ősszel itt sétálni csodálatos látvány.
 
4. Orczy-Park
Az Orczy-park vagy Orczy-kert egy közpark Budapesten, ahol rengeteg mozgással kapcsolatos tevékenység vár minket, hiszen megtalálható a területén: foci-, futó- és kosárlabdapálya, szórakoztató helyiségek, sétautak és egy tó.

5. Gellérthegy
A Gellérthegy Budapest egyik városrésze, ha ide ellátogatunk nem csak csodás panoráma nyílik elénk, melyben gyönyörködhetünk, hanem mire körbejárjuk a tájat már az egészségünkért is tettünk. 
A nagyvárosi forgatagban élők, hajlamosak megfeledkezni a természet értékeiről. Ha nem akarunk messze utazni, de mégis egy természetközelibb helyre vágyunk, érdemes végigjárni Budapest legszebb parkjait.   

Kellemes kikapcsodást kívánok, 

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Otthon