A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

A fehér tea

A fehér, a zöld és a fekete teák mind ugyanaz a növény (Camelia sinensis) gyermekei,
akkor miért is olyan különleges a fehér tea?

Manapság csak a zöld tea kap nagy rivaldafényt, a fehér teáról nem sok szó esik, pedig antioxidáns tartalma kétszerese a zöld teájénak . Ennek oka a levelek feldolgozásának különbségében rejlik. A fehér tea vagy másnéven szűz tea, a legkevésbé megmunkált tea-féle, melyet kizárólag csak napon szárítanak. Előállítása csak az év meghatározott időszakában lehetséges, teakészítő mesterek felügyeletével. A fiatal, zsenge hajtásokat kora tavasszal, hajnali órákban szüretelik. Ekkor a fiatal leveleket ezüstös fehér pihe borítja be, mely védi a növényt a hidegtől és a fagytól. Nevét innen kapta, illetve a belőle készült főzet színéről.

A szüretelés hajnali óráiban a speciális fény és hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően, ekkor a legmagasabb a levél hatóanyagkoncentrációja , ezek a főleg antioxidánsok a mai krónikus betegségek (cukorbetegség, magas vérnyomás, érelmeszesedés, keringési rendellenességek) ill. daganatos megbetegedések hatékony ellenszerei . Ezek az antioxidánsok megkötik az oxidatív, sejtkárosító szabadgyököket, ezáltal gátolják az öregedést!

Elkészítés: A fehér tea leveleit 70°C-os vízzel kell leönteni és 5-7 percig áztatni.

A fehér tea alkalmas a napi szükséges folyadékmennyiség bevitelére, koffein tartalma legalacsonyabb a zöld tea és fekete teához képest, így akár este is fogyszthatjuk!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog