A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Így tedd élvezetessé gyermeked szilveszterét

Így tedd élvezetessé gyermeked szilveszterét

Szeretnénk, ha az utolsó nap az évben a család minden tagja számára különleges lenne. Erre a rendkívüli napra hoztam pár jó ötletet, hogyan tegyük varázslatossá a legkisebbek számára is!

Elolvasom

Ha van kisgyermekes ismerősötök, bátran hívjátok át közösen ünnepelni. Otthon is rendezhettek magatoknak szilveszteri bulit. Az ételeket és a dekorációt is elkészíthetitek együtt, a lakás is feldíszíthető közösen. Mindez már megalapozza a hangulatot. Gyerekzenéket is válogathattok, a táncoláshoz, énekléshez. A kedvenc ruhájukat is felvehetik a gyermekek, de rendezhetünk akár pizsama-partit is, ébren maradhatnak, amíg bírnak, érezzék ők is, hogy most valami más! Ahogy közeledik az éjfél, úgy álmosodnak a gyerekek: a kisebbekkel korábban is lehet koccintani gyümölcslével, kölyökpezsgővel.

Az év utolsó napján közösen is fel lehet eleveníteni az elmúlt hónapok legszebb, legjobb, legérdekesebb, legszomorúbb eseményeit. Nézegethetünk közösen fényképeket. A gyerekek rajzolhatnak élményeikről.
 

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ DEKORÁCIÓ
Szórhatunk az asztalra konfettit, mintás papírlyukasztóval házilag is gyártható akár újságpapírból, krepp papírból. A dekoráció készítése már önmagában jó program, és büszkék lesznek a gyerekek, hogy az ő munkáik díszítik a nappalit. Ha gyermekünk szívesen kreatívkodik, közösen alkothatunk szilveszteri kalapot. Egy körformát kivágva könnyen a megfelelő méretre alakítható, melyhez bármilyen erősebb papír megfelel, például a karácsonyi ajándéktasakok színes, nagyméretű oldalai is.

KÜLÖNLEGES ÉTELEK
Malacka formájú sós vagy édes süteményt biztos szívesen fogyasztanak még a "rossz evő" apróságok is. A malacok megformázásához szinte bármilyen már jól bevált linzer sütemény, vagy pogácsa recept is használható. Szükség lesz nagyobb pogácsaszaggatóra a fejéhez és füléhez, valamint kisebb szaggatóra az orrához. A malac alakú sütik szemét sós verzióban alkothatja egy szem bors, édes verzióban pedig egy pötty csokoládé vagy mazsola. Receptet itt olvashattok.

LUFIPUKKASZTÁS
A gyermekek izgatott várakozása teljesen megérthető ezen a napon is. „Mikor jönnek a vendégek?, Mikor lesz este? ,Mikor vacsorázunk?”  A várakozás megkönnyíthető néhány lufi felfújásával, melyekre rajzolhatunk egy-egy órát. Mindegyike más időt mutasson. Ha eljön a lufin jelzett időpont, kipukkaszthatják. Tovább fokozható az öröm, ha minden lufiban rejlik valami meglepetés is, vagy konfetti. Pl. kinyomtathatunk egy képet, annyi felé vághatjuk, ahány lufi van. A végén puzzle-ként összerakhatják a gyerekek. 

ZAJKELTÉS
A szilveszteri szokások fő célja az, hogy a következő évre egészséget, bőséget, szerencsét, boldogságot varázsoljanak. A szokások szinte egytől egyig a népi hagyományok sorából nőtték ki magukat. Ilyen például a zajkeltés is, mellyel elűzzük otthonunktól az ártó, rontó erőket. Régen erre karikás ostort, dudát, csengőt, kolompot használtak. Ezzel a szokással megismertethetjük a legkisebbeket is. Készítsünk szilveszteri zajkeltőket- például csörgődobot, egyszerűen konzervdobozból vagy pet palackból apró kavicsokkal megtöltve. A legkisebb gyerekek is el tudják készíteni segítséggel. A megalkotást és a használatát is bizonyára élvezni fogják.
 

Nagyon boldog új évet kívánok és vidám szilveszter estét, 
Lilla
Tartalomhoz tartozó címkék: Otthon