A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Így ápolja arcbőrét helyesen a kamasz

Így ápolja arcbőrét helyesen a kamasz

A tizenéves lányoknak és fiúknak visszatérő gondja, hogy nincsenek tisztában miként ápolják helyesen arcbőrüket, de a megfelelő kozmetikai szerek kiválasztása mellett különböző életmódbeli szokásokat is figyelembe kell venni!

Elolvasom
A pattanásos, mitesszeres, zsíros arcbőr a kamaszok 85 %-át érinti. Ezért a szervezetében dúló biológiai változások, az androgén hormonok faggyútermelődést fokozó hatása tehető felelőssé. De nem minden az egyéni, genetikai tulajdonságok és a helyes bőrápolás, bizony sok környezeti faktor, így pl. az étkezés is szerepet játszhat a pattanások, mitesszerek fennállásában. 

De miért fontos a bőrápolás tinédzser korban?

A rendszeres és gondos arctisztítást, arcápolást már fiatal korban el kell kezdeni, csakúgy, mint a napi tisztálkodást, fogmosást.

Ha a pattanásos arcbőrt nem kezeljük helyesen, akkor elhúzódó gyulladásos folyamatok, maradandó hegek maradhatnak vissza, melyek akár a gyermek arcának harmóniáját ronthatja élete végéig.

Először is nézzük, melyek a legfontosabb bőrápolási tanácsok, melyeket minden tinédzsernek be kell tartania!

 1. A mitesszerek, pattanások eltávolítását mindig bízzuk szakemberre, ne nyomkodjuk az arcot! A szakszerűtlenül, nem megfelelő higiéniás körülmények között, nem felpuhított bőrön kinyomkodott pattanás gennyes elváltozásokat, maradandó hegeket eredményezhet. Rendszeresen járjon a tinédzser kozmetikushoz a pórusok helyes tisztítása érdekében.
   
 2. Soha ne nyúlkáljunk az arcunkhoz! Gyakori hiba, hogy ha valaki bőrproblémával jön hozzám, egyből hozzányúl az arcához és úgy mutatja, mi a baj. Tehát sok felnőtt sincs tisztában azzal, ilyenkor mennyi baktériumot juttat az elve is gyulladt arcbőrére. A szülők feladata felhívni gyermekének a figyelmét arra, hogy tanulás közben se az arcára támaszkodjon, ne érjen hozzá, ne simogassa. A felülfertőződés megelőzése érdekében arra is figyeljünk, hogy heti rendszerességgel cseréljük a párnahuzatot!
   
 3. Heti rendszerességgel vigyük fel a Hiperaktívszenes pakolást, mely segíti a bőr felső, elhalt hámsejtjeinek eltávolítását, a bőr regenerálódását, a pórusok folyamatos tisztulását. A tiniknek a fekete maszk felvitele tele van izgalommal!
   
 4. Figyeljünk a belső kozmetika fontosságára, a helyes étrend sokat javíthat a bőr állapotán, ezzel segítve a kamasz megfelelő önbecsülését, magabiztosságát. Olvass erről részletesen itt: Kamasz arcbőr és a táplálkozás 
   
 5. Az arc megfelelő tisztítása a tinédzserek esetén is kulcskérdés. A bőrt nem szabad erős zsírtalanító hatásoknak, folyamatos szappanos arcmosásnak sem kitenni. A mai natúrszappanos trendek csak a szappanokkal történő tisztítást, ápolást javasolják, de mindez csak egy teljes arcápolási rutin részeként megfelelő.

Mi is legyen ez a TINI-RUTIN?

 • Reggel Carbolife matt it zselével mossunk arcot. Ez segít eltávolítani a felesleges faggyút, az elhalt hámsejteket. Ezután borsónyi mennyiségű Pistacchio Créme geleével hidratáljuk az arcbőrt.
   
 • Este mossunk ameg az arcbőrt szintén a Carbolife matt it zselével, majd langyos vízzel öblítsük le, ne hideg és ne forró vízzel. Mindig nagyon tiszta, vasalt, fehér, puha pamut törölközővel szárítsuk meg az arcbőrt. Ezt követi a tonizálás Graperutin tonikkal vagy nagyon gyulladt, aknés bőr esetén a Kamillás arcszesszel. Éjszakára hidratáljunk Pistacchio Créme Geléevel. Amennyiben aknék utáni hegeket szeretnénk halványítani, ill. a pattanások gyógyulását gyorsítani, úgy hidratáló krém alá az Aknézia Amphora szérum rétegezhető. 
   
 • Nagy bőrápolási rutin (végezzük hetente kétszer):

Hiszem, hogy problémás arcbőr nem létezik,

Ildikó