A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Búzakalászból lesz az aranyhajad

Búzakalászból lesz az aranyhajad

Édesapám mezőgazdász, ezért a termőföld közelsége, a búza termése gyermekkorom óta minden évben szívügyem. Most a búzából kivont, értékes kozmetikai hatóanyagról ejtek szót.

Elolvasom

"Látod ott azt a búzatáblát? Én nem eszem kenyeret. Nincs a búzára semmi szükségem. Nekem egy búzatábláról nem jut eszembe semmi. Tudod, milyen szomorú ez? De neked olyan szép aranyhajad van. Ha megszelídítesz, milyen nagyszerű lenne! Akkor az aranyos búzáról rád gondolhatnék. És hogy szeretném a búzában a szél susogását..."
Antoine de Saint-Exupéry

 

A fehérjéket és származékaikat több évtizede használják összetevőként a bőr és hajápolásban. Az utóbbi években azonban az állati eredetű fehérjéket szerencsére egyre inkább felváltják a forradalmasított növényi eredetű fehérjék. A keratin is tulajdonképpen egy kén tartalmú fehérje. Legfontosabb alkotóeleme a hajnak, a körömnek és a bőr külső rétegének.

Mit keres a búza a hajápolásban?

Ha azt mondom, hogy búzaprotein, akkor keveseknek jut eszébe a keratin. Pedig a hajszálunk legfontosabb építőkövét (a haj 97 %-a keratin, a maradék 3 % pedig víz) növényi úton búzából vonják ki, ezért a természetesen tiszta, keratinos hajápolók nagy változást tudnak hozni az elgyengült, szálkás hajszálak esetén.

Honnan tudod, hogy a kozmetikumodban vegán, növényi keratin vagy állati eredetű keratin található?

Leginkább a gyártótól tudsz kérni információt, azonban a növényi keratin értékessége és az állati keratin kedvezményes ára miatt, ha nincs feltüntetve a terméken, hogy növényi keratin, akkor legtöbbször állati eredetű termékről van szó.

Miért jobb a búzából kivont keratin?

Ez egy teljes mértékben növényi eredetű oldat, mely helyettesíti a kozmetikai készítményekben az állati keratint és figyelemreméltó az azonossága a hajszálakban lévő keratinnal.
A biotechnológiai megoldás során egy állatnak sem kell elpusztulnia. Az általunk használt értékes keratin, más hidrolizált fehérjével ellentétben, anyag alacsony molekulatömegű, ”low-molecular” típusú (250-1000 Dalton). Az alacsony molekulatömeg előnyeiről korábban számos alkalommal meséltem a hialuronsav esetén. Itt is hasonló a helyzet, az ún. mikroprotein hatóanyag mélyen hatol a hajszálakba, ez az elengedhetetlen feltétele annak, hogy a hajat belülről javítsa, erősítse és védje. A tulajdonságai hatékonysági vizsgálatokon alapulnak.

Miben segíti a keratin a hajkoronádat?

Védelmezi a hajat a negatív behatások ellen, mint az agresszív hajformázás, erőteljes festés, hajvasalás, napfény, szőkítés, deuerolás. Ha hajunk száraz, töredezett, vékony és sérülékeny, mindenbizonnyal számolhatunk keratin hiánnyal. A növényi keratin víztartalom szabályozó, ezáltal fokozza a hajszálak hidratáltságát. 

Hogyan regeneráljuk hajszálainkat keratinnal?

A keratin belsőleg fehérjék, zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával tudjuk természetes módon pótolni. Emellett itt is fontos a minél több folyadékot (tiszta víz) fogyasztása. Ez a kettő együtt fogja elősegíteni a szervezetünk megfelelő keratin termelődését.

Külsőleg: használd a Magister Coco-keratin hajbalzsamot, és hetente végezz hajpakolást a Pump Hair Up hajmaszkkal! 

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás