A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

A szőrős gyümölcs, ami selymesíti a bőrt

A szőrős gyümölcs, ami selymesíti a bőrt

Különleges élményben volt részem. Ennek kapcsán leírok mindent, amit a kiviről tudni érdemes.

Elolvasom

Egyik délután haza érkezve a párom igazán érdekes meglepetéssel fogadott:
"Elviszlek egy kivifához"!
Kérdezem: "Micsoda?? És a repülőjegyet is megvetted hozzá? :))) Aztán nevettünk és felvázolta, hogy képzeljem el, egy kedves fiatal hölgy, Adrienn Vasvárról (egy köpésre tőlünk) felajánlotta, hogy szívesen lát minket, amennyiben érdekelne engem a kivifa és még a Magistert is szereti! (Ennek mindig annyira tudok örülni:))) Úgyhogy pár nap múlva meg is érkeztünk a vasvári családi ház kertjébe. Hihetetlen kedves fogadtatásban volt részünk, de a fáról fürtökben lelógó hatalmas kivi gyümölcsöktől teljesen elállt a lélegzetem.
 

A házigazdától azt is megtudtam, hogy egyébként hazánkban tökéletesen tudnánk termelni kivit, mivel a közhiedelemmel ellentétben nem egy déli, sokkal inkább egy kínai gyümölcsről van szó, ami az itthoni éghajlaton is boldogan eléldegél. Fontos azonban, hogy külön vásároljunk porzó és termő fát, illetve déli oldalra ültessük, amennyiben egy mód van rá. Télire is kint maradhat, a gyümölcsre viszont várni kell, akár 7 évet is.
 

Szőröstül-bőröstül szükséged van rá

Joggal mondhatjuk, hogy nemcsak elfogyasztva, de a kivi a bőrünkre kenve is rendkívüli. A kivimag-olaj az egyik legkedvesebb bőrápoló szépségolajam, gondoljunk csak bele, mire az apró fekete magocskákból kisajtolják az igazi ritkaság számba tartozó intenzív olajat. Telis-tele van C-vitaminnal és linolénsavval, ezáltal hidratálja, puhítja, erősíti az elvékonyodott, száraz, érzékeny bőrt, helyreállítja a fénykárosodott, hámsérült, rugalmasságát vesztett bőr védőgátját. Mivel nagyon könnyű, gyors beszívódású, nem komedogén olajnak számít, ezért javasolják olajos, aknés, tág pórusú bőrre is. 
 

Kivit nálunk ezekben a termékekben találsz: Tropiscrub arcradír, Copaca banana arckrém SPF20, Chilei kiwimag Mousse, Mangósárga-fügemátrix pakolás, de miközben ezeket a sorokat írtam már meg is született a fejemben egy kivimag szérum ötlete, mivel tényleg annyira intenzív beszívódású olajról van szó. Szeretnéd esetleg Te is?

 

3 érdekesség a kivi gyümölcsről

  1. Nevét az Új-Zélandon őshonos kivi madárról kapta, mert a cuki madár is olyan barna és bozontos, mint a gyümölcs.
  2. Napi három kivi fogyasztása 15 Hgmm-rel csökkenti a magas vérnyomást, ami igazán jó eredménynek számít.
  3. Nagyjából másfél kivi fedezi a normál körülmények között szükséges, ajánlott napi C-vitamin mennyiséget! Ezzel az összes gyümölcs közül a kiwi tartalmaz a legtöbb C-vitamint! Téli időszakban kicsit több C-vitaminra van szükségünk, ekkor együnk meg naponta 4-5 kiwit!

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Hatóanyagok Séance Száraz arcbőr