A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Orvosi vény mintájára

Orvosi vény mintájára

Modernizált hagyomány: avagy egy valamikori orvosi receptúra újragondolása

Elolvasom

Arcszesz a vényen!

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy patikai tapasztalatomat kamatoztathatom a kozmetikum gyártás területén, hiszen lehetőségem van a gyógyászati oldalról is látni egy-egy kozmetológiai problémának megoldásának tárházát. Biztosan hallottad már tőlem, hogy a tökéletes kozmetikumok megalkotásának igénye végett lettem „pályaelhagyó”, mivel sajnos a természetes kozmetikumok előállítása patikai berkekben eléggé korlátozott, mondhatni szinte lehetetlen. Azonban van jónéhány ötlet, tudás, amit érdemes alkalmazni és kamatoztatni.

A Kamillás arcszesz szinte a kezdetektől fogva végig kíséri a Magister termékpalettát, nem csoda, hiszen eredményes gyógymód a pattanások esetén. Ez persze nem véletlen: egy olyan termékünkről van szó, melynek alapját egy hagyományos, közel 50 éves orvosi rendelvényre felírt ecsetelő adja. A végleges receptúra persze jókora változáson ment keresztül, azonban számos elemét magában foglalja a nosztalgikus receptnek.

Összetevő, mely biztosan nem szerepel(het) a recepten

Az orvosi vényre felírt magisztrális receptúrák csak hivatalos gyógyszerkönyvi alapanyagokat tartalmazhatnak, sajnos ez jelentősen lekorlátozza a lehetőségeket, ugyanis nem kerülhet felírásra szinte semmilyen természetes zsiradék (sheavaj, kókuszolaj), tartósítószer vagy emulgens.

A kamillás arcszesz is tartalmaz olyan összetevőt, mely nem szerepelhetett a korábbi vényen, ez a panthenol, másnéven B5 provitamin. Ez probléma, mivel ebben a konkrét esetben az alkohol szárító hatását ez az anyag roppant módon kompenzálja, ilyen módon kellemetlen húzódó érzés mellékhatásként nem jelentkezik az alkalmazás során. Tehát bármerre is nézünk: nincs hagyomány újítás nélkül! És végül:

3 ötlet a használatára - amire még nem gondoltál

  1. Pontszerűen pont jó lesz: nem minden esetben szükséges egész arcon alkalmazni. Gyakran úgy tanácsolom, hogy egy-egy pattanás előbukkanása előtt azonnal vigyük fel rá közvetlenül az arcszeszt kozmetikai pálcával, fülpiszkálóval fertőtlenítés és szaruoldás céljából.
  2. Szakaszos rendben: amennyiben a faggyú termelés csökkentésére szeretnéd alkalmazni, a rendes arcápolási rutin részeként két naponta használjuk a vattakoronggal átitatott arcszeszt.
  3. Professzionálisan: aknés, gyulladt bőr fertőtlenítésére, komedó eltávolítás előtt-után letörölhető vele az arcbőr.

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Kombinált-Zsíros Pattanásos arcbőr