A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

A harmadik világon át a zöld teáig

A harmadik világon át a zöld teáig

A legtöbb alapanyagot igyekszem hazai termelőktől, sajtolókból beszerezni (dióolaj, tökmagolaj, lenmagolaj, napraforó olaj, szőlőmagololaj..) , de valljuk be, sajnos kókuszpálma nem nő az Alföldön, sőt zöld tea ültetvényeket sem találni az Alpokalján. Bepillantottam egy zöld tea üzembe!

Elolvasom

A hazai vállalkozások támogatása után, úgy gondolom a legjobb megoldás, ha a növényi alapanyagokat nagy mennyiségben (kisebb ökológiai lábnyom) a fejlődő-, és a legkevésbé fejlett országok földjéről szerzem be. Sajnos ez szinte mindig európai exportőrökön keresztül történhet, de igyekszem ezekben az esetekben is figyelni a méltányos kereskedelemre.

Hogy miért is írok erről?

Pár éve Afrikában járva személyesen is megtapasztalhattam, hogy ezeknek az országoknak szinte az egyetlen megélhetőségi lehetőségük a mezőgazdasági árucikkjeiknek az exportja (általában turimus mellett).  Ezek mind-mind rendkívül magas nívójú, Európában akár bio minősítést is kapó alapanyagok, melyek gazdagítják bőrünket és több millió embernek a megélhetőségét is jelentik.

Egy ilyen exportra is gyártó zöld tea ültetvényen jártam, ahol a helyi nők által megművelt földekről került a tea a feldolgozó üzembe.
Ezeknek a szinte teljesen érintetlen területekről begyűjtött friss zöld tea leveleknek a beltartalmi értéke jóval magasabb, mint a műtrágyázott, növényvédőszerektől, permetezőszerektől tocsogó földeken cseperedett társaiknak.

A termékeinkben jómagam is bio zöld tea vizet és koncentrált kivonatot használok, így nem kell számolni vegyszermaradvánnyal.

Az ültetvényen és az üzemben eltöltött rövid idő mély benyomást tett rám, hosszú tárolókban (mint egy magasított bowling pálya) történik a szárítás direkt fénytől védve, levegős helyiségben, ezután őrlőmalmokkal aprítják a száraz leveleket, majd csomagolják vagy filterezik.

Kis időre még én is beállhattam csomagolni (persze kézfertőtlenítés után, erre nagyon odafigyeltek). Maga a kozmetikai minőségű kivonat, hidrolátum általában ebből a nyers termékből Európában készül el. Itt standardizálják, bevizsálják, minősítik, sterilizálják.
Gondoltad volna, hogy ez csak egyetlen összetevő és milyen hosszú út vezeti el hozzád, a fürdőszobádba?  Ennek ára van, ezért is van az, hogy a natúrkozmetikumok „drágábbak”, mint a laborokban leszintetizált vagy ipari gyártás melléktermékeiből, hulladékaiból (kőolaj származékok) készült kozmetikumok.

A zöld tea a felszíni ráncok halványításáért felel, 

jótékony a fiatal arcbőr ránc megelőzésére. Jelentős polifenol tartalmának hála stabilizálja a kollagént és védi az elasztikus rostokat, ezáltal a bőr feszességét támogatja. Antioxidáns, fényvédő és szabadgyök ellenes.

Mindenki, aki a krémjeinket és úgy egyébként mondhatom, hogy valóban natúr kozmetikumot használ, hozzájárul ezeknek az országoknak a fejlődéséhez.

A Magister üzemben havonta nagyjából 1- 2 liter bio zöld tea kivonatot és 3-4 liter bio zöld tea vizet használunk fel ezeknek a kozmetikumainknak a gyártásához: Voyage Málna-C, Tealevél gélpeeling, Antiox-Clean komplex, Sencha tea tonizáló.

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Anti aging Hatóanyagok