A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

10 hiba, amit elkövethetsz kozmetikum vásárláskor

10 hiba, amit elkövethetsz kozmetikum vásárláskor

Íme néhány tévedés, amit egykoron még én is elkövettem. Tanácsolom, ne tedd! Ezzel sokat spórolhatsz és megkímélheted bőrödet is.

Elolvasom

1. Csak szimatot fogsz!

Bár nagyon fontos az illat! Jómagam is a természetes illatokkal és illóolajokkal kívánom megreformálni a natúrkozmetikumokat, de ennek ellenére a legtöbb illatot még mindig mesterséges parfüm szolgáltatja, ami a kozmetikum allergén potenciálját jelentősen megnöveli. Leginkább testápolót vagyunk hajlamosak illat alapján választani, na meg hát úgyis csak az arcbőrünkre kell „vigyázni”. Jó nagy felületen bekenjük magunkat és ebből alakulnak csak ki igazán a makacs ekcémák.

2. Barátnőmnek jó volt

De ez garantálja, hogy Neked is jó lesz? Jó eséllyel sajnos nem, feltéve, ha nem ugyanazzal a bőrproblémával küzdötök. A nem a bőrtípusnak megfelelő arckrém választás okozza leggyakrabban a vásárlói elégedetlenséget világszerte. Mit tehetsz? Legjobb, ha bejelentkezel hozzánk bőrdiagnosztikai vizsgálatra. Ha erre nincs lehetőséged, akkor kérj szakmai segítséget kolleganőinktől referencia üzleteinkben, vagy igényelj bőrtípus tesztet és személyreszabott bőrápolási rutin kialakítást emailben (info@magisterproducts.hu).

3. Csak arckrémet!

Oldjuk már meg egy kozmetikummal ezt az évek óra fennálló problémát, ugye? Ha tényleg szeretnél mérföldköves változást, akkor bizony az egész bőrápolási metódusodat felül kell vizsgálni és bizony lehetséges, hogy egyes kozmetikumot, ami szivedcsücske el kell hagyni, de olyan is lehet, hogy olyan terméktípust kell beépíteni, amit korábban még sosem használtál (pl. pakolás, arcradír, szérum..)

4. Megtévesztő külső

Szép külső, bizarr belső. Persze ez nem mindig így van, de a csodálatos kültakató még nem jelenti azt, hogy hasonlóan fenomenális beltartalmat hordoz. Tudom, tudom, a csomagolás nagyon fontos, ezért is próbálok ebben is évről-évre fejlődni, de ne ez legyen a döntő szempont, ha kozmetikumot választassz!

5. Évek ide, vagy oda

Nem mindegy, hogy mennyi idős vagy! Sok helyen olvasom, hogy a korosztályos kozmetikum hülyeség. Jó, jó, persze, hát a bőrproblémát kell megoldani és a bőrtípusnak megfelelően ápolni, ezt aláírom. De igen ám, tisztában vagyunk vele, hogy bizony az évek múlásával csökkennek a bőrben a természetes hidratáló faktorok, a váz alkotó fehérjék rugalmasságukat vesztik, a bőr védőgát zsírtartalma csökken, a sejtregeneráció csökken, kevesebb kollagén és elasztin termelődik, a melanin termelés csökken, egyre több pigmentfolt jelenik meg. Ezt a sok tényezőt, mind-mind ne vegyük figyelembe?

6. A drága majd biztos hat

Az indokolatlanul nagy költekezés sem a lelkünknek és valószínűleg a bőrünknek sem tesz jót. Gondolhatnánk: de ez nagyon nagy márka, biztosan odafigyel.. persze, arra, hogy 10000 km tengeri és 2000 km szárazföldi utazást problémamentesen kibírjon, az égvilágon semmi ne történjen vele a hőmérséklet ingadozás és mindazalatt, míg 1 évet áll a polcon a drogériában.  De megjegyezném, az ellenkezőjét még ennél is inkább tiltanám, rossz belegondolni, mi lehet egy pár 100! Forintos krémben... olcsó húsnak...

7. Inci nélkül Ámen!

Elköteleződsz egy márka felé az összetevők részletes tanulmányozása nélkül. Csak, mert az értékesítő szerint, csak természetes  – nem jelenti azt, hogy tényleg! Győződj meg, járj utána! Laikusként tudom, hogy ez nehéz, ezért is fordultok hozzám. Bárcsak kevesebbet hallanám tőletek: „dehát az volt ráírva, hogy sheavajjal” és „de akkor miért van a dobozon, hogy bio?”.

8. Rábízod magad a Teremtőre

Vagyis nem választassz... ez is egy hiba! Nagy hiba! A telomerek rövidülése pedig nálad is bekövetkezik, így bizony a legjobb genetika ellenére is öregedni fog a bőröd. Mi sem nehezebb, mint az embereket cselekvésre késztetni a saját érdekükben.

9. Csak ettől vársz csodát

Ha az új kozmetikai szered életmód váltással nem karöltve jelenik meg és továbbra is elkötelezetten űzöd egészségtelen életviteled, túl nagy változást ne várj. A belső kozmetikára történő odafigyelés a siker fele!

10. Zöld, de nem mindenben

Környezettudatosnak tartod magad, de mégis több 1000 km-ről érkezik a kozmetikumod. Pedig ennek véget vethetnél, mivel szép számmal sorakoznak hazánkban is a magas minőséget kínáló márkák.

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Ildikó tanácsai