A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

3 ok, amiért idén nyáron legyen nálad levendula

3 ok, amiért idén nyáron legyen nálad levendula

A hét elején Tihanyban jártam, ahol a Café Lavender csapatával hosszú munkánk gyümölcse ért be. Mivel ennek kapcsán a szívem és lelkem egész héten levendulában úszik, a mai Blogszerdán sem tudok másról írni Nektek!

Elolvasom

Az igazság az, hogy ezidáig egyetlen alkalommal sem mondtam igent semmilyen külsős felkérésnek, fejlesztésnek, bérgyártásnak, mert úgy gondoltam, minden erőmmel a Magister és a saját márkáink fejlesztésén kell munkálkodnom.

Azonban két évvel ezelőtt olyan hatalmas megtiszteltetés ért, hogy egy kimagasló projektben engem választottak ki szakmai személyként. Ebben az esetben nem volt választásom, büszkeséggel el kellett fogadnom! Ugyanis én lettem a hétvégén nyíló vadonatúj levendula olaj lepárlóval együtt működő kozmetikum gyártó üzem organizációjáért felelős tanácsadó, ki kellett fejlesztenem az ott gyártott termékek receptúráját, minden termék az én kezem között született, sőt az összes dokumentcáió elkészítését is én végeztem és végzem, az üzem munkatársait pedig kolléganőm segítségével betanítottuk a gyártási lépésekre, minőségbiztosításra és ellenőrzésre. Az indulás 5 termékkel történik hamarosan, melyek szakmaiságáért jómagam felelek, pár hónapon belül pedig tovább bővül a termékportfóliónk.

De nézzük is, mivel készültem Nektek: 3 ok, amiért idén nyáron legyen nálad levendula!

1. Lábas dolgok

Ha esténként bekrémezed a talpadat levendula illóolaj tartalmú krémmel, akkor segítheted a nyáron gyakori lábgomba kialakulásának megelőzését. Extra tipp: csepegtess levendula illóolajat a szandálodba, zárt cipődbe hasonló célból.

Vigyázat! Nem minden levendula illatú kozmetikum tartalmaz hatóanyagokban gazdag levendula illóolajat! Sajnos én is az elmúlt időszakban szembesültem vele, hogy számos natúrnak mondott termékben is parfüm vagyis mesterséges levendula illat foglal helyet. Ezeknek nincsen jótékony hatása.

2. Csípős téma

Bosszantó lehet a nyaralás során a medúza csípés. Ennek nyugtatására is kiváló a levendula, de szúnyogcsípésre, csaláncsípésre is kiváló.

Figyelem! Az igazi levendulás termékek fényérzékenyek, ne tegyük napra, ellenkező esetben sárga elszíneződést tapasztalhatunk a krémben. 

3. Lélegezz fel!

szénanátha miatt bedugult orrok is fellélegeznek a levendula hatására.Tegyünk két csepp levendula illóolajat zsebkendőre, majd időnként lélegezzünk bele. Ha ezután kifújjuk az orrunkat, felszabadulnak légutaink. Másik opció, hogy éjszakára az ágy mellé helyezzünk egy tál forró vizet 3 csepp levendula illóolajjal. 

A levendula illóolajra esetenként allergia jelentkezhet. Bőrtolerancia tesztet felkaron végezzünk, 1 csepp levendula illóolaj bedörzsölésével. 

+1. Ne vörösödj el!

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a napozás után kipirosodott bőr nyugtatása, a bőr irritációjának csillapítása a levendula egyik fő indikációja.

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Hatóanyagok Ildikó tanácsai