A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Biotechnológia – Legyőzhetetlen triumvirátus a bőrápolásban

Biotechnológia – Legyőzhetetlen triumvirátus a bőrápolásban

Biológia, kémia és növényi hatóanyagok? A TERMÉSZETtudományok egyik csodája, hogy a natúrkozmetikumok piacán nemzetközi szinten most már a biotechnológia jelenti a fejlődés kulcsát. Egy olyan eljárás, amely során növényi kivonatokból laboratóriumi körülmények között készülnek korunkat meghaladó hatóanyagok, és amelyek fejlesztésénél a technológia segítségével felerősítik a természet patikájában rejlő fantasztikus potenciált, számtalan opciót kínálva.

Elolvasom

Legutóbbi bejegyzésemben is meséltem arról, hogy április elején Párizsban jártam az In-Cosmetics Global kiállításon, és ha már In-Cosmetics, szeretnélek elkalauzolni egy különleges utazásra, bepillantást nyújtani szakmám legmélyebb rétegébe.

 

A bőr szolgálatában

A biotechnológiai úton előállított bőrápoló összetevők leggyakrabban baktériumok, élesztőgombák és algák felhasználásával készülnek, amelyek egyfajta nanoméretű gyárként vesznek részt az előállítási folyamatokban, segítségükkel történik a növényi sejtek fermentációja, amelyek így növekedni és szaporodni tudnak. A biotechnológiai úton előállított összetevők nem károsítják a környezetet, ráadásul a technológia lehetőségeit kihasználva úgy alakíthatók, hogy hatékonyságuk felerősödjön – például módosítható a molekulaméretük, amelynek köszönhetően képesek mélyebben a bőrbe hatolni. Vagyis rendkívül hatékony és megoldásfókuszú kozmetikumok fejlesztését teszi lehetővé, mindezt tiszta és fenntartható formában.

A jó minőségű modern natúrkozmetikumok tele vannak innovatív hatóanyagokkal, és képesek arra, hogy magukba zárják a legújabb biotechnológiai csúcsmolekulákat. Maga a biotechnológia pedig új szintre emelheti a természetes piperecikkek iránt elkötelezettek bőrápolási rutinját, és egyúttal jelentősen csökkentheti a kozmetikai ipar ökológiai lábnyomát is.

 

Nincsenek kérdések, csakis eredmények

A Magisternél alkalmazott összetevők mindegyike bizonyítottan hatásos. Az új hatóanyagok fejlesztési folyamatainkba történő beemelése szigorú protokoll alapján zajlik, a legapróbb részletességig tanulmányozzuk azok dokumentációját az előállítástól kezdve a laboratóriumi vizsgálatokig és tesztekig, sőt, gyakran én magam is ellátogatok a partnerekhez, hogy testközelből követhessem nyomon az előállítást. Folyamatos a konzultáció, és ebből kifolyólag tudom garantálni, hogy minden egyes kozmetikum a legmagasabb szinteken teljesít a tudomány szemszögéből is.

Nézzünk néhány példát!

A DETOXI-LOOK® növényi komplex hatóanyag, melynek legfőbb funkciója, hogy a bőr elsőszámú méregtelenítő rendszerén keresztül segíti a bőrsejtekbe zárt szennyeződések kiválasztását, ex-vivo kutatások alapján pl. 558%-os javulást ért el a méreganyagok csökkentése terén a placebo krémhez viszonyítva.

De pl. egy 50 fős, erős dohányosokból álló csoporton végzett klinikai vizsgálat arra mutatott rá, hogy 1% DETOXI-LOOK® tartalmú kozmetikum 28 napig tartó, napi két alkalommal történő alkalmazása esetén a résztvevők 72%-a érzékelte, hogy a bőrképe összességében frissebbé vált, a bőre kevésbé volt érzékeny a feszülésre, valamint a különböző diszkomfort érzeteket is jobban tolerálta. 70% állította, hogy egyenletesebbé vált a bőrfelszín, míg 66% a ragyogóbb és kisimultabb megjelenést emelte ki. Az arany napvirág és a százszorszép különleges erejével többek között a Purple peel radírpakolásban és a Detoxi-Rose éjszakai arcmaszkban találkozhatsz.

Nem hiába annyira kedvelt G-Cell szőlőfürt pakolásunk sem. A benne található G-Cell őssejt vízzel higított formában több mint 120%-kal növelte a bőr ellenálló képességét a szabad gyökök ellen egy 12 fő bevonásával végzett teszt szerint. Sőt, a vizsgálat azt is kimutatta, hogy az alkalmazást követő 6 órában a bőrvédelem még mindig fennállt.

A stresszvédő ectoin hatásáról is bőven készültek tanulmányok. Többek között egy 10 fő részvételével készült, 4 hétig tartó, in vivo vizsgálat keretében elemezték az összetevő szarkalábakra gyakorolt hatását, 0,5%-os formában. Napi kétszeri használatot követően a 28 napos ciklust tekintve 32%-kal csökkent a ráncok mélysége, 40%-kal javult azok mérete és 35%-os mértékben volt kevésbé érdes a bőrfelszín. Ezért is kedvelik komzetikusaink és vendégeink Oleogel activectoin gélünket, XPHOLY8 Séance-unk oszlopos tagját.

 

A leginkább környezetbarát alternatíva

A biotechnológiai úton létrehozott összetevők jelentik a legdirektebb és leghatékonyabb módot arra, hogy környezetkárosítás nélkül biztosítsuk a különféle bőrápolási termékek gyártásához szükséges nyersanyagokat.

A tudományterület lehetőséget teremt, hogy folyamatosan újabb és újabb, célzott hatású kozmetikai összetevők szülessenek, amelyeknek gyakran a hatásfoka is magasabb, mint a klasszikus módszerekkel kinyert növényi kivonatoké. Ráadásul ezeknek az összetevőknek megvan az az előnye is, hogy 100%-ban mentesek a különféle permetszerektől, és mivel kontrollált környezetben hozzák létre őket, a minőségük is állandó.

Ha az innováció és a természet kéz a kézben jár, abból csodálatos dolgok születnek, és szerintem ez az (öko)tudatos bőrápolás jövője – jó a bőrnek, és jó a bolygónak is.

Ildikó