A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Cotton Club Matrix Mask lapmaszkunk piros lapot ad az öregedés első jeleinek

Cotton Club Matrix Mask lapmaszkunk piros lapot ad az öregedés első jeleinek

Az elmúlt években Dél-Koreából kiindulva az egész világot meghódították a sheet maskok, vagyis magyarul a fátyolmaszkok. Régóta szerettem volna ezt a szépségtrendet beemelni a Magister kelléktárába is, de ezidáig nem találtam a tökéletes, minden követelményünknek és a hitvallásunknak megfelelő terméket. Most viszont büszkén mutatom be az első olyan arcápoló lapmaszkot, amely Cosmos Organic és Ecocert minősítéssel rendelkezik. 100% organikus pamutból készült szálai között olyan csúcs anti-aging hatóanyagok LAPpanganak, mint a fügekaktusz kivonat és a Fucogel®.

Elolvasom

A különféle maszkok, pakolások fontos részét képezik a szépségrutinunknak, hiszen mélyebb, koncentráltabb hatóanyag-bevitelt tesznek lehetővé, nem utolsó sorban pedig nemcsak bőrünket, hanem lelkünket is relax módba kapcsolják. Aki követi social oldalainkat, az jól tudja, mennyire imádom a nagy rutinokban megjelenő kiegészítő kozmetikumokat, nem véletlen, hogy egyre több szerepel belőlük már a kínálatunkban.

 

Megereszkedett bőr? Fátylat rá!

Először is, miért nevezzük lapmaszknak vagy fátyolmaszknak ezeket a „cherry on top” ápolókat? Egyszerűen azért, mert nem felkenni kell a bőrre, hanem egy hatóanyagokkal átitatott vékony kendőt terítünk az arcra, amely fátyolként simul rá. Céljuk – szemben a legtöbb a lehúzható maszkkal vagy szárazzá váló pakolással – nem a bőr méregtelenítése, tisztítása, hanem általában a hidratáció fokozása, a bőr hidro-lipid egyensúlyának visszaállítása és természetesen az anti-aging. A vékony lapka nemcsak a felvitelt teszi egyszerűvé és kényelmessé, hanem azt is megakadályozza, hogy a hatóanyagok idő előtt elpárologjanak az arc felszínéről, segíti, hogy azok a bőr mélyebb rétegeibe is behatoljanak. A lapmaszkok hatása tehát jóval intenzívebb és azonnal érzékelhető. Nem mellesleg azoknak is élvezetet nyújt a használata, akik a hagyományos pakolások, maszkok száradása közben kellemetlennek találják az összehúzó érzetet.

 

Üdv a Cotton Clubban, ahol megáll az idő!

A Beautifeye Pads szemkörnyék maszkunk is hasonló elven működik, ám az természetes karragénekből felépülő organikus hidrogél alapú. Forradalmi újdonságunk, a Cotton Club Matrix lapmaszk hordozója azonban egy leheletkönnyű, légiesen simogató, 100%-ig organikus pamut kendő, melyet négy különleges hatóanyagból álló szérummal itattunk át.

  • Ficucell Vita fügekaktusz kivonat:

Az elnevezés a fügekaktusz (latin nevén Opuntia Ficus Indica) vízoldható kivonatának és növényi sejtkultúrájának koncentrációját takarja. Bár a fügekaktusz első ránézésre igen ijesztő, szúrós, a benne lévő csodás anyagok mégis ellenállhatatlanul simává varázsolják a bőrt. Kiemelkedően magas a C- és B-vitamin tartalma, de nagy adag magnézium, kálium, kalcium és réz is található benne. Ezenkívül kozmetológiai szempontból fontos, hogy telis-tele van esszenciális zsírsavakkal: 60%-ban tartalmaz linolsavat, amelynek köszönhetően gyorsan és mélyre hatol a bőrbe. De antioxidánsok terén is igazi csúcs, mert az erős öregedésgátló hatással bíró betalainból több rejlik benne minden más növénynél. A fügekaktusz kivonat ráadásként azzal is odaszúr az öregedésnek, hogy katalizálja a kollagénszintézist, fokozza a bőr saját elasztán- és hialuronsav-termelését, gátolja ezek lebomlását, valamint erősíti a bőr extracelluláris mátrixát. (Éppen utóbbi tulajdonságáról került a Matrix szó a maszk nevébe.) Meg kell említeni még, hogy in vitro tesztek ugyancsak igazolták, hogy képes megvédeni a bőrsejteket a DNS-károsodástól, továbbá meghosszabbítani az élettartamukat.

  • Nátrium-hialuronát:

Ez tulajdonképpen a hialuronsav só formájú származéka, mely nagyon alacsony molekulatömeggel rendelkezik. De nincs mitől tartani, a szemcsés, só formula egyáltalán nem érzékelhető a maszkban, mivel a nátrium-hialuronát vízzel érintkezve hialuronsavvá alakul át. A hialuronsavat valószínűleg már nem kell bemutatnom, hiszen széles körben ismert hidratáló képességéről: saját tömegéhez képest akár 1000-szeres mennyiségű vizet is képes megkötni! A nátrium-hialuronát pedig ezt a szivacs hatást a bőr mélyebb rétegeiben is kifejti, mivel alacsony molekulatömegénél fogva jobban felszívódik.

  • Fucogel®:

Fukózban gazdag nagy molekulatömegű, anionos jellegű poliszacharid, amelyet non-GMO (vagyis nem génmódosított) növényekből bakteriális erjesztéssel állítanak elő. A kozmetikai multi-tasking királynője, mert egyszerre 5 módon ápolja a bőrt.

  1. Egyrészt védőhártyát képez a felszínén, és jelentősen növeli az epidermális és dermális hialuronsav szintézisét, amelynek köszönhetően csökken a vízvesztés.
  2. Másrészt pozitív hatással bír a Sirtuin-1 nevű fehérjére, amit a fiatalság fehérjéjének is neveznek, mivel mennyisége árulkodik a sejtek életkoráról. A Fucogel® stimulálja ezt a fehérjét, sejtszinten gátolja az öregedést.
  3. Nem elhanyagolható nyugtató hatása sem: in vivo tesztek igazolták, hogy 5 perc alatt csökkenti az olyan irritáció okozta bőrpanaszokat, mint például a bizsergő érzést.
  4. Ezenkívül erősíti a bőr saját immunrendszerét, hogy képes legyen felvenni a harcot a környezeti stresszhatásokkal szemben.
  5. Végül lágy, kellemes bőrérzetet biztosít, gondoskodik róla, hogy a lapmaszk használata után ne legyen ragacsos az arc. (A Fucogel® komplex hatásáról egyébként egy korábbi blogbejegyzésben írtam részletesen.)
  • Árpavíz:

Eme gabonát az teszi értékessé, hogy tele van fehérjével, keményítővel, jótékony zsírokkal, rostokkal és B-vitaminnal. A bio árpa szárának vizét a növény desztillálásával nyerik ki, és az így kapott kivonat bőrpuhító, nyugtató, antioxidáns hatással van a bőrre, ezáltal beteljesíti a Cotton Club Matrix Mask lapmaszkunk küldetését.

 

Egyszer használatos, mégis környezetbarát

Az egyszer használatos maszkok kapcsán — a kiszerelésből adódóan — kétségként merülhet fel a nagyobb ökológiai lábnyom. Mivel eszménkkel alapvetően csak a környezetbarát kozmetikumok egyeztethetőek össze, a lapmaszk megválasztásánál is eszerint jártunk el. Elsődleges tudnunk, hogy a natúrkozmetikumok mindig kevesebb terhet jelentenek bolygónk ökoszisztémájára, mint az általános szintetikus szerek. Például a kőolajgyártás melléktermékeként megjelenő paraffin és vazelin hosszú folyamat során, nagy mértékű CO2-kibocsátás mellett tisztul meg – és még így sem válik bőrazonossá. Ezért is vagyunk büszkék arra, hogy a Cotton Club Matrix Mask a világon az első lapmaszk, amely kiérdemelte a Cosmos Organic minősítést. És hogy ez miért ilyen nagy szó? A Cosmos a Cosmetics Organic Standard rövidítése, és egy 2014-től érvényes szabványt jelöl, amely a legnagyobb európai minősítő szervezetek együttműködésében jött létre.

 A COSMOS Organic minősítést kizárólag olyan termékek kaphatják meg, amelyeknek összetevői legalább 95%-ban organikus termesztésű mezőgazdaságokból származnak, illetve az állati eredetű hatóanyagok előállítása is bio úton történik, és ezek a hozzávalók legalább a termék 20%-át, bizonyos kategóriáknál a 10%-át teszik ki.

Szépítő fátylunkat az is egyedülállóvá teszi, hogy a hatóanyagokban gazdag szérum 100%-ban lebomló organikus pamut hordozóra került fel, így a lapmaszk komposztálható. A fólia, melyről a bőrre simítás előtt közvetlenül le kell húzni, szelektív műanyag-, az elsődleges csomagolás pedig fém hulladékgyűjtőbe dobható.

A Cotton Club Matrix Mask olyan forradalmi újdonság a natúr kozmetikumok világában, amely professzionális és otthoni felhasználásra is kiváló. Remekül kiegészíti bármelyik Séance szalonkezelésünket, de megrendelhető webshopunkból és megvásárolható üzleteinkben is.

Ildikó