A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

5 fontos szabály, ha hámlasztásba fogsz

5 fontos szabály, ha hámlasztásba fogsz

Így nyáron megannyi kérdés érkezik hozzánk a bőrhámlasztással kapcsolatban, hát lássunk neki!

Elolvasom

Ha simogatni való bőrre vágysz, a hámlasztás jó választás, de van 5 fontos szabály, amit érdemes betartanod.

Először nézzük, miért kell ez Neked…

Azáltal, hogy az elhasználódott és kifakult hámsejteket oldjuk (kémia hámlasztás), vagy ledörzsöljük (mechanikai hámlasztás) a bőr puhább, feszesebb és üdébb lesz, a pigmentfoltok halványodnak, a tág pórusok láthatósága csökken és a kisebb ráncok is halványodnak.

Mire figyeljünk?

1. Fényérzékenyítés

Az AHA savas hámlasztók fényérzékenyíthetnek (a BHA savak, a PHA, a kojicsav nem és az AHA sav mentes szemcsés bőrradírok sem), így ezek használata után javasolt legalább 2, de erősebb hámlasztók esetén 6 hétig is a fényvédős nappali arckrém használata. Természetesen ekkor a szolárium is tiltott. Ezek szerint a Kojic-savas depigmentert nyáron is lehet alkalmazni, illetve a fűzfakéregből kivont BHA savban gazdag Hiperaktívszenes pakolást is. A válasz arra, hogy nyáron lehet -e AHA savas hámlasztást végezni, arra a válasz:

  • professzionális (kozmetikus által végzett) nagy koncentrációjú AHA-savas hámlasztást nem javaslok.
  • Az 5 % AHA savat tartalmazó AHA maszkunkat fényvédős nappali arckrém használata mellett nyáron is biztonsággal alkalmazhatjuk heti rendszerességgel, kivétel:
  • nyaralás előtt, hosszantartó napnak kitettség esetén. Ekkor elővigyázatosságból nem a legideálisabb.

Apropó! Tudtad, hogy megújult az AHA maszkunk? Színe egy új zöld agyagnak köszönhetően halvány zöldbe öltözött, a javított formulának hála könnyebben kezelhető, krémesebb textúrát fogsz kézhez (vagyis bőrhöz) kapni.

2. Figyelmeztető jelek

A túlhámlasztás elkerülése érdekében figyeljük bőrünk reakcióját. A helyes hámlasztásnak szemmel látható jele nem lehet, hámlás, kipirosodás, csípő érzés estén a terméket azonnal le kell mosni és használatát abba kell hagyni.

3. Amikor ne tedd!

A hámlasztás minden bőrtípusra ajánlott kivétel:

  • rosaceás
  • ekcémás, gyulladt arcbőr,
  • nagyon dehidratált, extrém száraz arc,
  • bizonyos vírusbetegségekben,
  • szalicilsav érzékenység esetén BHA sav egyáltalán, többi savak óvatosan.

4. Használd előírásszerűen

Ezeket a készítményeket mindig gyártói utasítás szerint alkalmazd, semmiképp se többször. Figyelj rá, hogy meddig kell rajta hagyni, le kell –e mosni. Hámlasztás után mindenképpen javaslok bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémet. Ez azért is szuper, mert a krém aktív hatóanyagai sokkal könnyebben törnek be a bőrbe, illetve az esetleges szárító hatást is mérsékli.

5. Csak lassan

A drogéiákban 1-20 % -os AHA savas készítményeket találunk. Kezdő bőrhámlasztóknak mindig az alacsonyabb koncentrációjú termékeket javaslom, nyáron pedig semmiképpen nem érdemes 5 % fölé menni. A 2 % AHA gyümölcssavat tartalmazó Római narancsliget gélpeelinget nyáron is használhatod reggeli fényvédő mellett (erre mindig szükség van!)

Fényvédős arckrémjeink:

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolási rutinok