A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

5 időgazdálkodási ötlet, ami nekem is sokat segít

5 időgazdálkodási ötlet, ami nekem is sokat segít

Korábban sokszor éreztem azt, hogy "rámszakad" a munka, ezért kidolgoztam néhány fontos szabályt, amire tudatosan figyelek a mindennapjaimban. Az eredmény egy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb én! :)

Elolvasom
 1. Lefekvés előtt mindig megtervezem a következő napom. Vizuális típus vagyok, úgyhogy rendszerint kiírom magamból a teendőimet. Ha előző este ráhangolom magam a következő nap feladataira, az nemcsak a könnyebb elalvást segíti, de jelentősen növeli a másnapi hatékonyságom is. Ezt kérem a kolleganőimtől is, minden rám bízott feladatot írjanak föl, úgy ahogyan azt is, melyik termék gyártása a legégetőbb.
   
 2. Az 5 perces szabály betartása. Azokat a feladatokat, amik csupán 5 percet igényelnek (egy telefonhívás, egy e-mailre válaszolni, egy rendelés leadása, beágyazni..) nem szabad halogatni, hanem az első adandó pillanatban meg kell csinálni. Ezek a rövid időt igénybe vevő feladatok fejünk feletti sorakozása azt az érzetet keltheti bennünk, hogy ki se látunk a munkából, de az 5 perces szabály alkalmazásával szinte eltűnnek fejünk fölött a hullámok.
   
 3. Légy tisztában a napszakod legeffektívebb szakaszával! A legnagyobb feladatokat, a legfontosabb teendőidet mindig abban a napszakban végezd, amikor tudomásod szerint a leghatékonyabb vagy. Nekem a csúcsidőszakom a későesti órák, sokszor még éjfél után is képes vagyok egy nagy project megszervezésére, de ha te pacsirta típus vagy, kezd a reggeled a komoly munkával.
   
 4. Ha lendületben vagy ne állj le! Nagyon egyszerűen hangzik, de a megvalósításához kell némi tudatosság. Mindig elkezdeni a legnehezebb, ezért ha már éppen belelendültél, ne engedd, hogy kizökkentsenek.
   
 5. Óránként tarts 5- 10 perc pihenőt és igyál meg egy pohár teát (cukor nélkül), vagy citromos vizet. Munka közben az agynak vízre és oxigénre van szüksége. Egy rövid séta és egy pohár víz segítségedre lesz a fókuszálásban, koncentrációban. Fontos, hogy ne sajnáld az időd pihenésre.

+1 Mindig arra összpontosíts, amit éppen csinálsz! Nem a munka mennyisége, hanem a munka hatásossága vezet gyarapodáshoz! Ha effektíven dolgozol, akkor könnyebben és jobb lelkiismerettel engedhetsz meg magadnak mondjuk nap végén egy kényeztető 15 perces pakolást! 

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Ildikó tanácsai