A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Kirobbanó komponensek a Föld gyomrából

Kirobbanó komponensek a Föld gyomrából

Nemcsak a növények vagy a tengerek ajándékoznak meg minket elképesztő hatóanyagokkal. Földünk legősibb óriásainak, a vulkánoknak szintén olyan értékeket köszönhetünk, amelyekkel sokoldalúan vehetjük célba a különböző bőrproblémákat. Tegyünk egy utazást a Föld középpontja felé, és ismerjük meg a tűzhányókból feltörő alapanyagokat.

Elolvasom

Vulkáni hamunak a vulkánkitörés során vízzel és gázzal kilökődött kőzet-, ásvány- és üvegrészecskéket nevezzük, a kozmetikai iparban ként és bentonit tartalmazó agyagpor keverékét értjük alatta, amit víz hozzáadásával agyagként használunk fel a fejlesztések során. Az apró, porózus és nedvszívó részecskék arc- és testápoló termékekbe formulázva kiválóan alkalmasak a felesleges faggyú és olaj eltávolítására.

Használatuk mellett a zsíros, aknéra hajlamos bőrtípussal rendelkezők esetében csökken a hajlam a különböző gyulladásos bőrproblémákra a vulkáni agyag antibakteriális hatása miatt. A vulkáni hamu kis szemcséi szivacsként szívják magukba a felesleges zsírokat, szennyeződéseket, ezáltal kiegyensúlyozottabbá válik a faggyútermelés. A bőrkép tisztább és egyenletesebb lesz, mérséklődik a pattanások, komedók megjelenése, emellett a mitesszerek, valamint az eltömődött pórusok kialakulásának is kevesebb az esélye. Gyógyítja és nyugtatja az irritált bőrt, így ekcéma és pikkelysömör belobbanása esetén szintén eredményesen alkalmazhatóak.

Olyan aktív enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek megakadályozni a ráncok, finom vonalak megjelenését, sőt, a pigmentfoltok megjelenését ugyancsak késlelteti. Hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez, továbbá stimulálja annak vérkeringését, természetes ragyogást kölcsönözve az arcnak.

 

Miért fontos a formula?

Rendkívül lényeges, hogy a vulkáni agyag akkor tudja kibontakoztatni előnyös tulajdonságait, amennyiben megfelelő hatóanyagokkal párosítjuk. Ellenkező esetben irritációt, bőrszárazságot tapasztalhattok. Fontos kiemelni, hogy még túlzott faggyútermelés esetén sem cél a természetes zsírok minimalizálása, hiszen az kifejezetten kontraproduktív. Éppen ezért fontos, hogy hidratáló komponensekkel is dúsítsuk a vulkáni agyaggal készült kozmetikumokat.

Marokkói vulkanikus arcmaszkunk használatával megtapasztalhatjátok a Föld gyomrából feltörő katarikus erőt, ami intenzíven, mégis gyengéden veszi kezelésbe a bőrproblémákat. Feszesebbé teszi az érett, fényét vesztett bőrt. Vitaminokkal, tápanyagokkal támogatja egészségének megőrzését, élénkít, egységesíti a bőrfelszínt, rendszeresen alkalmazva csökkenti a pigmentfoltok láthatóságát.

Amennyiben ráncos, vízhiányos a kültakarótok, esetleg elszíneződésekkel küzdötök, érdemes beépíteni a rutinotokba, de pre-aging esetén is ajánljuk, valamint a normál bőrtípus állagának megóvására.

Vigyétek fel hetente két alkalommal a bőrötök megújulása érdekében az előzetesen megtisztított arcra, egyenletes elosztva, a szemkörnyék kihagyásával! 15 perc múlva öblítsétek le, és élvezzétek bőrötök kirobbanó formáját.

 

Bőr bársonyosító habkőpor

A vulkanikus agyaghoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a habkő, ami szintén egy egy ún. intruzív vulkáni kőzet. Akkor keletkezik, amikor a vulkánból rendkívül magas víz- és gáztartalmú láva távozik. Ahogyan a gázbuborékok kiszabadulnak, a láva habossá válik, majd mikor lehül és megkeményedik, egy rendkívül alacsony fajsúlyú kőzetanyag jön létre. Az ebből készült egyenletes szemcsézettségű port alkalmazzuk egyes kozmetikumokban, hiszen kiválóan alkalmas az elhalt hámsejtek és a szennyeződések eltávolítására, valamint bőrfiatalításra anélkül, hogy irritációt okozna. Gyengédsége révén bármelyik bőrtípus kezelésére, ápolására bevethető.

  • A légies habkőporral testet megújító radírokat álmodtunk meg, amelyekkel hangulatotoktól függően kényeztethetitek magatokat. A Body Bon Cherry Testradírban megjelenik a csoki és cseresznye ellenállhatatlan kettőse, amellyel a fürdőzés valóban a nap csúcspontjává válik, akár egy édes bonbonnal. A kakaóvaj és a cseresznyeolaj duójával puha tapintásúvá válik a bőr.
     
  • A Body Cruncher Cream Testradírban a csokoládé mellé mogyorót párosítottunk egy kis kávé esszenciával megbolondítva a roppanós desszertet, amiben a kakaóvaj és a mogyoróolaj tölti be bőr bársonyosítók szerepét. Az elhalt hámsejtek eltávolításához mindkét termékbe holt-tengeri sót formuláztunk a légies vulkanikus kőzet mellé.

Nedves bőrbe, körkörös mozdulatokkal masszírozva érhetitek el a legszebb eredményt, azonban fürdőzés közben alkalmazva a fürdővízben feloldódó tengeri só további áldásos hatásait is élvezhetitek.

  • A Cubeba libre testradírban a vibráló és melengető kubebabors illóolaja ébreszti fel érzékeiteket, és teszi vidámabbá a nap további részét, a citrusos fűszerességet pedig a mámorító illatú, nyers kókuszgyümölcs húsából nyert organikus olaj egészíti ki, ami egyben táplálja is a bőrötöket.
     
  • A Tűzhányó lábradír gyöngyök XPEDITIO Séance-unk egyik különlegessége, amely bio borsmentával frissíti fel az igénybe vett lábfejet és talpat, valamint habkőporos gyöngyökkel és kémiai savas hámlasztással teszi őket selymessé. Mogyorónyi radírral vegyétek kezelésbe az érintett bőrfelületeket, nyomkodjátok, masszírozzátok a fáradt ízületeket, majd öblítsétek le, és puha, meleg törölközőbe csavarva lábaitokat relaxáljatok.

Ildikó