A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Most kezdjük a bőrápolást

Most kezdjük a bőrápolást Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy sokszor a fiatalkori helytelen bőrápolás, illetve annak teljes hiánya hagy felnőttkorban maradandó nyomokat az arcon, így az edukáció ebben a tekintetben is igen fontos.

A háttér

Tindédzser korban fokozódik a nemi hormonokat termelő mirigyek tevékenysége, melyek a nemi jellegek kialakulásában játszanak szerepet. Ilyen hormon a tesztoszteron, ami nem csak a fiúk, de a kislányok véréből is kimutatható és fokozza a faggyú termelődését. Ha azonban túl sok hormon termelődik, vagy arra genetikailag öröklődött érzékenység mutatkozik, akkor a pórusokban termelődő rengeteg faggyú kiváló millőt teremt a pattanáskeltő baktériumok számára, az általuk végzett tevékenység irritálja a pórusok falát és így kialakulnak a nyitott feketefejű (mitesszer) és a zárt fehérfejű komedók (pattanás).

Attól függetlenül, hogy nem minden tinédzsert érint a fénylő bőr, a túl sok zsír, a mitesszerek és a pattanások, úgy gondolom mindenképpen helyes a fiatal kamaszt megtanítani az arcbőre kielégítő ápolására, melynek célja a faggyútermelés harmonizálása és a bőr egészségének a megőrzése.

A gyakorlatias bemutatásban Bodza, 10 éves fiatal lány lesz segítségünkre. Bodza arcbőre egy-két kósza pattanástól eltekintve tiszta és üde, tompa fényű, most elmesélek mindazt, amit neki tanítottam.

1. Lépés: arctisztítás, tonizálás

Azt javasoltam neki, hogy esténként használja a finom géles lemosást (Carbolife matt it zselével), majd törölje át Graperutin tonikkal. Mivel komoly bőrproblémákkal az esetében nem kell számolni, úgy gondolom, hogy a reggeli rohanásban elegendő a Graperutin tonik használata, viszont azt nem lehet elfelejteni, a reggelek részévé kell tenni.

A Carbolife matt it zselé természetes szalicilsav (fűzfa BHA) és prebiotikum tartalmánál fogva nagyszerű hatást gyakorol a tinédszer bőr állapotára.

Amennyiben nagy felületen mutatkoznának a gyulladt pattanások és a a bőr fokozottan olajos fényű lenne, mindenképpen javasolnám, hogy a zselés arctisztítás reggel és este is történjen, illetve az utána történő tonizálás reggelente a Kamillás arcszesszel, esténként pedg a Graperutin tonikkal történjen.

A családban tapasztalt viselkedési, fogyasztási, életvezetési szokások alapvetően meghatározzák az ott nevelkedő gyermek környezeti érzékenységét. Fontos, hogy a gyerekeket már kis koruktól fogva arra tanítsuk, hogy védjék, óvják a Földet, a környezetünket ahol élnek, ezért elmagyaráztam Bodzának, hogy miért létfontosságú, hogy egyszer használatos papírvatta helyett mosható vattakorongot használjon a tonizáláshoz. 

"Bodzácska, fontos, hogy sose tisztítsd az arcodat szappannal, vagy azzal a tusfürdővel, amivel fürdesz. Tudom, hogy nálad az is Magister, ezért kárt nem fog tudni tenni, hiszen kíméletesek a benne található tisztító összetevők és a kémhatása sem lúgos, de nem úgy lett megalkotva, hogy összetevői a te fiatal arcbőröd állapotát célzottan javítsák. "

Felhívtam a figyelmét arra, hogy arctisztítás után mindig tiszta, csak erre a célra használt kis alakú, pamut, fehér törölközővel itassa le a vizet. Ezt a kis törcsit 2 naponta cserélje.

2. Peeling

Az ő esetében hetente egyszer (felnőttnél 3 naponta) érdemes a Tealevél gélpeelinggel történő kíméletes radírozás a zselés arctisztítás után. Finom mozdulatokkal végezzük, ne nyomjuk rá a kezünket! Ne kapkodjunk, hagyjunk időt (~ 5 perc) a hatóanyagoknak. Érdemes kádfürdőzés közben végezni, így nem kell aggódni, hogy összekenjük a ruhát. Leöblítjük langyos vízzel, akár használhatunk hozzá természetes anyagú szivacsot is, amit utána alaposan kicsavarunk és hagyjuk kiszáradni, teafa szappannal időnként átmossuk, illetve 70 %-os alkohollal lehet lefújni kiszáradás után. Bodza rendkívül élvezte a nagy szivaccsal történő találkozást, de kicsi, kifejezetten az arctisztítást szolgáló természetes szivacskorongot is bevethetünk. 

Azt is javaslom, hogy a peeling után még egyszer át lehet törölni a bőröcskét grapefruit vizes, aloe verás és citromfüves Graperutin tonikkal.

Ne használjuk túl gyakran a peelinget, mert az érzékenységhez vezethet a fiatal bőrnél. Nagyon gyulladt, gennyes pattanások (aknék), vagy nagy kiterjedésű pattanások esetén nem radírozunk!

3. Pakolás

Bodza menetrendjébe fiatal kora és megfelelő bőrállapota miatt még nem építettük be. Az sem másodlagos, hogy a gyermekek a sok termék hallatán megriadhatnak. Az ő esetükben kifizetődőbb egy rövidebb, ámbár rendszeresen végzett bőrápolási rutin. A kevesebb, néha több. Pár év múlva, ha esetleg mitesszerek jelennek meg a bőrön a Pandacukor multimaszkot javasolnám. Amennyiben olyan tini bőrrel állunk szemben, amelynél a bőr zsírosan fénylő, fakó, szürkésfekete komedók, netán gyulladt aknék tarkítják, úgy a Hiperaktívszenes pakolás a elsőként javasolt pakolás.

4. Hidratálás

Minden kétséget kizáróan a hidratálásban is könnyű, zselés textúrájú ápolót szorgalmaztam, így a gyulladáscsökkentő peptiddel és hidratáló Na-PCA-ban gazdag Pistacchio Créme Geleét. A pisztácia olj eszenciális zsírsavjai támogatják az optimális hidro-lipid egyensúly kialakulását. Közös megegyezés alapján az esti trioba került be: Carbolife matt it zselé + Graperutin tonik + Pistacchio Créme Geleé.

A fotózás kapcsán abba a hibába estünk, hogy picit túl sok krémet vittünk fel arcbőrre, mert szerettük volna megmutatni az anyag konzisztenciáját. Közösen megállapítottuk, hogy a pici pofira és annyi mennyiségre van szükség, mint amennyi egy ujjbegyre rátapad.

Súlyos pattanásos bőrkép esetén az arczselé alá rétegezendő Aknézia Amphora szérum is javasolt. Rendkívül stabil, speciális és innovatív C-vitamin tartalmánál fogva csökkenti a maradandó hegek kialakulásánának esélyét.

"Bodzácska! Sose használd anya anti-aging krémjeit. Nem azért, mert azok rosszak, csak a te esetedben túl olajosak lennének és nem segítenék a faggyú mennyiségének optimalizálását. Még rosszabb lenne, ha anya nem Magister használna, ekkor előfordulhatna az is, hogy az ásványi olaj (orvosi pertolátum, vazelin, paraffin, cera microcristallina..kieg.) eltömíti a pórusaidat és még több pattanás fog előbukkani, arcod sápadt és fénytelen lesz, mivel a bőrsejtjeid nem jutnak elég oxigénhez."

5. SOS pattanáskezelés

Beszélni kell arról az esetről, mikor hirtelen előtör egy új pattanás. Ebben az esetben az észlelés pillanatában teljes arcot megtisztítjuk a Carbolife zselével, majd a Graperutin tonikkal áttöröljük. Koncentráltan a pattanásra ezután tehetünk Kamillás arcszeszt is, majd utána Zöldbabér korrektorral nyugtatjuk, fedjük.

A Zöldbabér korrektor érdemes nem közvetlenül a bőrünkre kenni, hanem tiszta ujjbegyünkkel oszlatjuk el a kezelendő felületen. 

Bízd magad szakemberre!

Bár Bodza már járt Séance TINI kezelésen és mivel nagyon élvezte, nem is kellett győzködnöm annak fontosságáról. A szakképzett kozmetikusok által végzett professzionális kezelés az egyéni bőrképnek megfelelően alakítható, mert ahány tini, annyi bőr! Ne féljünk tőlük! Kötelező őket felkeresni, abban az esetben, ha mitesszereket, pattanásokat kell eltávolítani. Ezt mindig bízzuk szakemberre, ne nyomkodjuk az arcot! A szakszerűtlenül, nem megfelelő higiéniás körülmények között, nem felpuhított bőrön kinyomkodott pattanás gennyes elváltozásokat, maradandó hegeket eredményezhet. Rendszeresen járjon a tinédzser kozmetikushoz a pórusok helyes tisztítása érdekében.

Óvatosságra intettem a cukorfogyasztás tekintetében is.

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolási rutinok Tini arcbőr