A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

10 tipp a tökéletes alváshoz

10 tipp a tökéletes alváshoz

"Az alvás a természet orvosa."
Ekkor zajlanak a reparációs folyamatok, dolgozik a melatonin, mely a bőrünk öregedését is késlelteti. De, néha olyan nehéz elaludni, felébredni reggel meg annál inkább! Nézzük, milyen ötleteim vannak a tökéletes alváshoz! 

Elolvasom

1. PÁROLOGTATÁS

Páradúsabb levegőjű szobában szunnyadni kellemes érzés, mivel nem szárítja ki a nyálkahártyákat és a bőr is hidratáltabb marad reggelre. A levendula vagy citromfű illóolaj elősegíti az elalvást, nyugtató hatású. Levegő fertőtlenítő hatás érdekében Séance EucalypDrops illatcseppet tudunk párologtatni.

2. ÜRES HAS

Ha lefekvés előtt sokat eszünk akkor azzal terheljük a rekeszizmunk, ami nagyobb terhet jelent a szívnek, emiatt nehezen szenderedünk mély álomba. Dietetikusok szerint az utolsó étkezést érdemes lefekvés előtt két-három órával időzíteni. De az éhség is gátat szabhat az elalvásnak, egy pohár cukormentes banánturmix rizstejjel vagy mandulatejjel magas triptofán tartalma végett segíti az elalvást és az éhségérzetet is csökkenti. Vacsorázzunk salátát, főzeléket, nem zsíros és magas szénhidrát tartalmú ételeket.

3. A HÁLÓSZOBA AZ ALVÁS HELYE

Fontos lenne, ha a hálószobát elsősorban csak alvásra használnánk. Az evést, ivást, tv-nézést lehetőleg más helyiségben végezzük.

4. AZ ALVÁS LEGYEN SZERTARTÁS

Az alvás ne csak a kisgyermekeknél legyen rutin, felnőtteknél is jótékony a szertartásszerű lefekvés. Minden nap nagyjából ugyanabban az időben próbálj meg lefeküdni, és reggel azonos időben ébredni. A délutáni 20-30 perc sziesztázás jótékony és megengedett. Lefekvés előtt érdemes minden este ugyanazokat a tevékenységeket végezni, hogy rá tudj hangolódni az elalvásra. Pl: fürdés-fogmosás, nyugodt séta, zenehallgatás, esti bőrápolási rutin elvégzése.

Esti bőrápolási rutinodat bőrtípusodnak megfelelően alakítsd ki az alábbi sorrendben: arctisztító után használj tonikot, vagy 2 az 1-ben termékként funkcionáló arctisztítót (pl. Epervíz, Antiox-Cleankomplex hab). Ezután vigyél fel bőrödre funkcionális, bőrproblémát megoldó szérumot (széles a repertoár, választhatsz olajos vagy tengervizes szérumjaink közül), majd esti hidratáló, regeneráló arckrémet (pl. Esti arckrém, Levendula éjszakai arckrém).

 

5. MEGFELELŐ KÖRNYEZET

Talán az egyik legfontosabb az elalvást elősegítő megfelelő környezet. A hálószobában mindig rendet kell teremteni. A hálószoba legyen sötét és csendes, se túl meleg, se túl hideg. Nagyon fontos, hogy mindig tiszta, frissen megágyazott ágyban térjünk nyugovóra, friss hálóruhában, megfürödve. Célszerű lehet az oldalpárnák alkalmazása, mely elhelyezhető a térdek közé vagy a derék mögé. Lefekvés előtt mindig szellőztess pár percet!

6. MOZDULJ RÁ AZ ALVÁSRA 

A rendszeres mozgás segíti az elalvást és az éjszakai nyugodt pihenést. A késő esti mozgás azonban élénkítő hatású.

7. VISSZLÁT KIJELZŐ

Elalvás előtt csökkentsd a számítógép és a TV előtt töltött időt! A mélyebb alvás érdekében lefekvés előtt legalább fél órával már ne tévézz és ne nézegesd a telefonod! A fényt árasztó készülékek stimulálják az agyat és hamis éberségi állapotot idéznek elő, így hiába sikerül az elalvás, az alvás mégsem lesz annyira pihentető. Pont emiatt érdemes az éjjeli szekrény olvasó lámpáinak fényeit gyengére állítani.

8. ÉLÉNKÍTÉS? KÖSZI, NEM!

Kerüld az alvást rontó szerek fogyasztását. Az alkohol vagy koffein tartalmú ételek és italok (pl. kávé, tea, kóla, csokoládé), a dohányzás zavarhatja az alvást, és korai ébredéshez vezethet.

9. EGY CSÉSZE NYUGALOM

Érdemes a napot egy forró itallal zárni, különösen hatékony lehet, ehhez válasszunk nyugtató hatású teákat: valódi levendulavirág, orvosi citromfű levél, komlótoboz, macskagyökér, ánizstermés. A levendulát nem párologtathatjuk és fogyaszthatjuk, de krémként arcunkba masszírozva is élvezhetjük nyugtató, aromaterapeutikus hatását.

10. DERŰLÁTÁS

A napodat mindig POZITÍV GONDOLATtal, vagy egy aznap történt pozitív emlékképpel zárd! Erősítsd meg magad egy belső mosollyal, mielőtt lehunyod a szemed! :-)

Ha esti szépségápolási rutinoddal kapcsolatosan szeretnél tanácsot kérni, keress minket az info@magisterproducts.hu email címen!

A te bőröd, a mi küldetésünk!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: Ildikó tanácsai