A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Férfi bőrápolási rutin - létezik ilyen?

Férfi bőrápolási rutin - létezik ilyen? Egyre több férfit ismerek, akik napi szinten képesek a szépségápolási protokollt tartani. De, hogyan legyen rendszeres és mire van egyáltan szükségük? A férfiak bőre vastagabb, szó szerint. Hogy tudjuk mik az igényei, ezt a vastag bőrt kell jobban szemügyre vegyük. 

A erősebb hámréteg jobban védi őket a külső környezeti hatásoktól, pl. a napfénytől, ezenkívül biztosan megfigyeltük azt is, hogy a férfiak később kezdenek el ráncosodni. Nem véletlen, hiszen szerencséjükre a kollagénből is nagyobb mennyiséget kaptak, mint mi nők, továbbá van egy fokozottabb faggyú termelésük, amely védi a bőrüket a kiszáradástól.

Azonban a faggyúmirigyek túlzott működése és a túlzott elszarusodás aknés folyamatokat, gyulladást indíthat el. Nem ritka a mitesszeres bőrkép, feketefejű komedók.

Manapság a stressz, a dohányzás, a szmogos levegő és a helytelen táplálkozás miatt egyre több férfi bőre érzékeny, amit a mindennapos borotválkozás tovább terhel irritációkat okozva.

A borotválkozás minden alkalommal igénybe veszi a bőrt, mert láthatatlanul is felsérti a kültakarót és megbontja a hidro-lipid egyensúlyt. Innen pedig már egyenes út vezet a szőrtüsző gyulladás felé.

Mindezek ismeretében akkor, hogy nézzen ki egy férfi bőrápolási rutin?

A leírtak alapján nem nehéz belátni, hogy a férfiak sem úszhatják meg a bőrápolást hosszútávon.

Olyan bőrápolási rutint kel kialkítani, amely:

 1. optimalizálja a bőrfelszínre jutó faggyú mennyiségét,
 2. a pórusokat tisztítja,
 3. nyugtatja a bőrt borotválkozás után,
 4. továbbá nem árt, ha még a ráncok képződése ellen is hat egy kicsit.

A férfiak esetén mindenképpen a minimál rutinra szoktunk törekedni és, ha az már a mindennapok részévé tud válni, akkor bővítjük a repertoárt, mondjuk egy Tealevél gélpeelinggel és egy pórustisztító, természetes gyulladáscsökkentő Hiperaktívszenes pakolással. A tapasztalat az, hogy amint kedvező bőrélettani hatásait átélik a helyes bőrápolásnak, netán egy-egy bókot is hall fülük a szebbik nemtől, bizony nem igen mondanak le a kencékről. 

Extra tipp: borotválkozás után fújd le a borotvát Sterifruit spray-vel!

De mi legyen ez a minimál rutin?

 1. Az arctisztítást semmiképpen nem lehet megúszni: reggel és este a Carbolife matt it zselével történő lemosást javasolok.
 2. Ezután, amennyiben borotválkozás következik, használja a Kamillás arcszeszt a szőrszálak eltávolítása előtt és után. így megúszhatjuk a gyulladást, irritációt. A Kamillás arcszeszes áttörtlést egyébként arctisztítás után borotválkozástól függetlenül is lehet alkalmazni a Carbolife zselé után, mint tonizáló, a szarusodási és faggyútermelési folyamatokat optimalizáló ser. 
 3. Ezt követően jöhet a hidratálás, melyet a kifejezetten a férfiak bőrének tulajdonságait figyelembe véve fejlesztettünk, nemes egyszerűséggel ő a Férfi arckém. Reggel és este vékonyan bekrémezi az Úr a pofikákat.

Amennyiben szakállas férfiemberrel van dolgunk, úgy nincs más teendő, mint az alábbi rutint követni: Carbolife matt it zselés arc és szakáll tisztítás ugyanúgy reggel és este, majd a pofikra Férfi arckrém, szakállra egy csepp Happy Baby babaolaj.

Ha ez a menet működik, itt az ideje a szintlépésnek: jöhet a nagy férfi rutin, amit hetente két alkalommal érdemes kivitelezni és a következő lépésekből tevődik össze:

 1. CARBOLIFE MATT IT ZSELÉ 
 2. KAMILLÁS ARCSZESZ
 3. TEALEVÉL GÉLPEELING
 4. HIPERAKTÍVSZENES PAKOLÁS (Leöblítés után áttörölhetjük Kamillás arcszesszel ismét)
 5. FÉRFI ARCKRÉM

Segítsünk családunk férfi tagjainak megtapasztalni az örömteli bőrápolást!

Ildikó