A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Íme a bőröd tavaszi testőrei!

Íme a bőröd tavaszi testőrei!

A virágokat, fákat, pázsitot életre keltik a melengető tavaszi napsugarak, ám a bőrünkre a túlzott napsugárzás már nincs ilyen jó hatással, éppen ezért fontos, hogy amellett, hogy sokat tartózkodunk a napon, természetes óvjuk! Mutatunk is egy terméket, amit non-stop (b)őrző-védő szolgálatba állíthatunk!

Elolvasom

Talán még sosem vágytunk annyira a szabadba, mint idén tavasszal, hiszen a vírushelyzet miatt túl hosszú ideje élünk bezárva. Legyen a program kellemesen fárasztó kirándulás a közeli erdőben, a szokásosnál hosszabb kutyasétáltatás, kerti munka vagy biciklitúra, biztosan testileg-lelkileg feltölt, ha kimozdulsz. Az UV-sugárzás elleni védelemről ekkor sem szabad megfeledkezned, mert bizony nemcsak nyáron, a strandon vagy a medence mellett heverészve kell számolnod a leégés veszélyével, sőt ha nem is pirulsz le, a napsugárzás akkor is káros folyamatokat indíthat el a bőrödben. Ráadásul az UV-sugarak egy része átjut az üvegen is, így fényvédelem nélkül a kocsidban vagy otthon a konyhaablaknál ücsörögve sem vagy biztonságban, főleg akkor, ha bőröd napallergiára hajlamos, érzékeny, fehér árnyalatú.

 

Az UV-sugárzás ABC-je

Gyakori tévhit, de a napfény nem egyenlő az UV-sugárzással. Az UV rövidítés az ibolyántúli, ultraibolya vagy ultraviola kifejezést jelöli. Az UV-sugárzás a fénynél kisebb, de a röntgensugárzásnál nagyobb hullámhosszúságú sugárzás (a 200-400 nm tartományban), és a napfény 5 százalékát teszi ki. A sugárzás hullámhossza és ezzel összefüggésben biológiai hatása alapján három csoportra szokás osztani: UVA, UVB és UVC. Utóbbiról kevesebbet hallani, mivel a Földet körülvevő ózonréteg szerencsére szinte teljes egészében kiszűri.

Az UVB-sugarak nagy része viszont elér minket, akár még felhős időben is, erősségük pedig a déli órákban a legnagyobb. Ezek felelősek a barnulásért és a D-vitamin termelésért, ugyanakkor könnyen leégést okozhatnak. Emellett a felhám összes rétegében szabadgyököket termelnek, és a bőrsejtek DNS-károsodásért is ők a felelősek.

A legnagyobb hullámhosszú UVA-sugarak egyben a legártalmasabbak is. Állandóan jelen vannak a nap folyamán, tehát kora reggeltől napnyugtáig, és akadálytalanul átjutnak a felhőkön, szmogon és az üvegen, ablakon is. Leégést nem okoznak, de mivel az alsóbb bőrrétegekbe (az irhába) is behatolnak, ezért a bőr hosszabb távú károsodásában, illetve a bőrrák kialakulásában játszanak nagy szerepet.

 

Mini méret, maximális hatás

A napnál is világosabb tehát, hogy szükség van egy jó kis fényvédőre, aki mindig szolgálatra kész! Pontosan ilyen céllal alkottuk meg a Copaca Banana SPF20 arckrémünk mini verzióját. A 15 ml-es tégely mindig veled lehet, hiszen a legkisebb táskában is gond nélkül elfér. Természetes fizikai filtereinek hála megbízható védelmet nyújt, hiszen 94-95%-ban visszaveri a káros UVA- és UVB-sugarakat is. Emellett a benne található maracuja és banán kivonat, valamint a karotin koncentrátum és a kiwi olaja bőségesen ellátja vitaminokkal, ásványi anyagokkal, anti-oxidánsokkal a bőröd. Ráadásként extra hámosító B5-provitamin is került az arckrémbe, ami ezáltal jóval több lett, mint egy szimpla fényvédő.

És ha már a Copaca Banana banános-maracujás illatfelhője egyébként is a trópusokat idézi, fokozd az élményt a Kókuszvízünkkel, amely szintén kapható kicsi, 50 ml-es kiszerelésben! Ez a gyengéd formula egyszerre tisztít, tonizál és hidratál, így igazán jó szolgálatot tesz, ha útközben frissítenéd fel az arcod. Csordultig töltöttük tápanyagokban gazdag, adalékanyagoktól mentes kókuszvízzel, kímélő növényi tisztító anyagokkal, valamint olyan természetes hidratáló összetevőkkel, mint az urea és nátrium-PCA.

 

Hogyan használd őket?

Rázd fel picit a Kókuszvizes flakont, majd itass át egy vattapamacsot vele. Ezzel töröld át az arcod, és máris újra friss, tiszta lehet a bőröd. Mivel nem szükséges leöblíteni, tökéletes úti társ például túrákhoz, hosszú városnézéshez, futáshoz. Ezután következhet a krémes-géles Copaca Banana, amiből a letörlés után rögtön a bőrödbe masszírozhatsz egy kb. 5 forintos nagyságú mennyiséget. A masszírozás két okból is fontos: egyrészt így nem hagy fehér nyomot a bőrödön a krém, másrészt az UV-szűrő ezáltal tud beépülni a bőrsejtek közé. Sminkelhetsz is rá, ha szeretnél, mert primerként is remekül működik! 30 perc alatt fejti ki fényvédő hatását, és ha huzamosabb ideig napfényes helyen tartózkodsz, érdemes 2-3 óránként újrakenni.

Napsugaras percekben gazdag tavaszt kívánok mindenkinek!

Ildikó

Tartalomhoz tartozó címkék: Fényvédelem Ildikó tanácsai